Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Ποιος είναι ο Ολλανδός που ισχυρίζεται ότι τον προέβλεψε

Ο «αστροσεισμολόγος» Frank Hoogerbeets δηλώνει ερευνητής, ωστόσο δεν έχει κανένα πτυχίο - Κάποιοι τον αντιμετωπίζουν ως «Μεσσία» και ασχολήθηκε μαζί του μέχρι και το Newsweek

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Viral έχει γίνει η ανάρτηση στο Twitter ενός Ολλανδού που «προέβλεψε» τον σεισμό στην Τουρκία.

Στις 29 Ιανουαρίου οι συνεργάτες του και ο ίδιος σε βίντεο είχαν προειδοποιήσει ότι «κάπου μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα σημειωνόταν σεισμός στις τεράστιες μωβ περιοχές του χάρτη που παρουσίαζαν στην κεντρική και νότια Ασία, καθώς και στον ωκεανό». Σε ανάρτηση του, μάλιστα, έγραψε ότι «κινδυνεύουν και οι γύρω περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται και όσες δεν είναι καν κοντά στις μωβ ζώνες». Μετά τον φονικό σεισμό, έχει αποκτήσει εκατομμύρια ακόλουθους. Τα βίντεο του γίνονται viral και ο ίδιος αντιμετωπίζεται από μια μερίδα του κόσμου στην Τουρκία ως Μεσσίας.

NOVA

Ο εν λόγω «αστροσεισμολόγος», όμως, δεν έχει κανένα πτυχίο, πλην όμως ασχολείται με την πρόγνωση σεισμών με βάση τη θέση των πλανητών και της Σελήνης και κάποιες αυθαίρετες συνιστώσες στην επιφάνεια της γης. Το Newsweek ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, διότι πολλοί ενθουσιάστηκαν και αναρωτήθηκαν αν όλα αυτά μπορεί να έχουν κάποια επιστημονική βάση. Κάτω από την ανάρτησή του συναντά κάποιος δεκάδες χιλιάδες σχόλια απελπισμένων Τούρκων που του ζητούν να τους πει αν θα γίνουν κι άλλοι σεισμοί, καθώς η περιοχή τους δεν έχει πάψει να τραντάζεται από «πεντάρια». Άλλοι δυστυχείς σεισμόπληκτοι εύχονται να «τον είχε ακούσει το κράτος». Σαν να μη έφτανε αυτό, ο ίδιος έκανε νεότερη ανάρτηση και αυτή τη φορά προέβλεπε σεισμό 9,6 Ρίχτερ! Καθόρισε και την ώρα μάλιστα (η οποία παρήλθε), δηλαδή ήταν να συμβεί χθες τα χαράματα. Ποιος ξέρει πόσοι τον έλαβαν υπ΄όψη τους και έμειναν μέσα στην παγωνία της νύχτας έξω από κλειστούς χώρους περιμένοντας τα 9,6 Ρίχτερ…

Mechanical Solutions

Ο συγκεκριμένος άνδρας δηλώνει ερευνητής, μέλος μιας ομάδα ατόμων που συσχετίζουν τις συζυγίες ή ευθυγραμμίσεις πλανητών και σελήνες με κάποιες θέσεις στην επιφάνεια της γης και καταλήγουν σε συμπεράσματα για τη σεισμικότητα. Έχει βρει μάλιστα και τον όρο «πλανητική γεωμετρία» για την «αστρολογοσεισμολογία» του.

Ο περί ου ο λόγος Frank Hoogerbeets είχε κάνει μια ανάρτηση προ τριών ημερών, στην οποία ανέφερε ότι «αργά ή γρήγορα θα συμβεί ένας μεγάλος σεισμός της τάξης ίσως των 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή» και είχε επισημάνει την γεωγραφική θέση του σεισμού. Στην ευρύτερη περιοχή που όντως σημειώθηκαν οι δύο μεγάλοι σεισμοί. Με την ίδια μέθοδο είχε προβλέψει και άλλους σεισμούς χωρίς να επαληθευθεί, όπως για παράδειγμα για την Καλιφόρνια το 2015. Άλλα μέλη της ομάδας των «αστροσεισμόλογων» είχαν κάνει γενικόλογες προβλέψεις που θεωρούν ότι «επαληθεύθηκαν» γιατί αναφέρονταν στη… μισή Ασία για τις επόμενες μέρες.

O αγνώστου επαγγελματικής ιδιότητας «Νοστράδαμος» είχε μιλήσει και για επικείμενη καταστροφή του Λος Αντζελες, όπως και για τη βύθιση της Ιαπωνίας. Η Ιαπωνία παραμένει άθικτη και το Λος Άντζελες στη θέση του…

Οι ειδικοί –αλλά και μη ειδικοί– θεωρούν την τρέχουσα «επαλήθευση» καθαρή σύμπτωση, με την έννοια ότι όλοι γνωρίζουν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένας μεγάλος σεισμός, σε περιοχές με υψηλή σεισμικότητα. Αν κάποιος προβλέπει ανά μήνα σεισμούς για σεισμογενείς περιοχές, δεν αποκλείεται να πέσει και μέσα!

Ο Ολλανδός είχε κάνει δυο αναρτήσεις επί του θέματος. Στις 3 Φεβρουαρίου και στις 6 Φεβρουαρίου, όπου έγραφε «Λυπάμαι εκείνους που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Όπως ανέφερα προηγουμένως, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε αυτό στην περιοχή αυτή, όπως συνέβη το 115 και το 526. Αυτών των σεισμών προηγείται πάντα μια κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως αυτή που είχαμε στις 4-6 Φεβρουαρίου». Εν συνεχεία έκανε και την ανάρτηση για τον σεισμό των 9,6 ρίχτερ. ταράζοντας τους ταλαιπωρημένους πολίτες της Συρίας και της Τουρκίας. Σε αυτήν ανέφερε: «Άλλος ένας σεισμός αναμένεται στις 7 Φεβρουαρίου στις 4:00 ώρα Γκρίνουιτς 7 μ.μ. (σ.σ. 06:00 χαράματα ώρα Ελλάδας και 07:00 ώρα Τουρκίας) και αυτή τη φορά θα έχει μέγεθος 9,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη (νότια) κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία».

Προχώρησε, μάλιστα στη νέα αυτή ανάρτηση παρότι είχε εν τω μεταξύ δεχθεί δριμεία κριτική για τις επιστημονικοφανείς προγνώσεις του.

Σε κάποιο βίντεο του απέδωσε τον σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς στην Τουρκία και στη Συρία σε κάποιου είδους ευθυγράμμιση της Σελήνης και του Δία και στη σύζευξη Ερμή και Αφροδίτης και Άρη! Μεταξύ άλλων, προέβλεψε και μεγάλο σεισμό μέσα στον Φεβρουαρίου στα Ιμαλάια, λέγοντας όμως ότι αυτός τι μπορεί να συμβεί και στο Πακιστάν ή και στην Τουρκία, αλλά και στη Νέα Ζηλανδία!


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο