ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία | Ανεβαίνει στους 13 ο αριθμός των νεκρών

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, στους δεκατρείς ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων του δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη γραμμή του τελεφερίκ Stresa-Alpino Mottarone.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την στιγμή του ατυχήματος στην καμπίνα του τελεφερίκ υπήρχαν δεκατέσσερις ή δεκαπέντε επιβάτες. Πηγές από την Ένωση Ξένου Τύπου αναφέρουν επίσης πως τα δυο τραυματισμένα παιδιά βρίσκονται σε νοσοκομείο του Τορίνου, με το έναν να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Διαβάστε επίσης: Ιταλία | Τουλάχιστον εννιά νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ

Το καλώδιο του τελεφερίκ φαίνεται να έσπασε 100 μέτρα πριν από τον τελευταίο πυλώνα, όταν δηλαδή είχε φτάσει σχεδόν στην κορυφή και σε μεγάλο ύψος από το έδαφος. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην κορυφή είναι κλειστοί για να επιτραπούν οι σχετικές επιχειρήσεις.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης ένα πυροσβεστικό όχημα ανατράπηκε καθώς ανέβαινε στην δύσβατη περιοχή, αλλά δεν αναφέρονται τραυματίες.

Από την όχθη της λίμνης Maggiore το τελεφερίκ χρειάζεται 20 λεπτά για να φτάσει σε υψόμετρο 1491 μέτρων. Σημειωτέον, το τελεφερίκ εκλεισε το 2014 για μια γενική επισκευή και ξανάνοιξε στις 13 Αυγούστου 2016. Φέτος το τελεφερίκ ξανάνοιξε στις 24 Απριλίου.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Συγκεκριμένα οι τεχνικές εργασίες επισκευής κόστισαν 4 εκατομμύρια και 400 χιλιάδες ευρώ, χρηματοδοτούμενα από την περιφέρεια Πεδεμοντίου, τον Δήμο Stresa και την εταιρεία διαχείρισης του τελεφερίκ και πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία Leitner του Vipiteno.

ae764aa WhatsApp Image 2021 05 23 at 15.59.07 1

“Το σύστημα ήταν απολύτως ασφαλές, είχε γίνει μια γενική επιθεώρηση, επομένως ένας πλήρης κύκλος συντήρησης. Τώρα θα είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τι πραγματικά συνέβη, το να κάνουμε υποθέσεις σήμερα δεν είναι καλό για τον σεβασμό των θυμάτων “, δήλωσε η Valeria Ghezzi, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Επιχειρηματιών Τελεφερίκ, στην Corriere della Sera.

Με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα, η πολυσύχναστη περιοχή είχε πολλούς τουρίστες που ανέβηκαν από τη λίμνη στην κορυφή για να απολαύσουν τη θέα. Το τελεφερίκ χωρίζεται σε δύο τμήματα, το δεύτερο ξεκινά από 803 μέτρα από το Alpino, όπου υπάρχει ένας διάσημος βοτανικός κήπος, και φτάνει σε ένα οροπέδιο ακριβώς κάτω από την κορυφή του Mottarone, και ακριβώς πριν από την κορυφή συνέβη το ατύχημα.

ae764aa WhatsApp Image 2021 05 23 at 15.58.09

Το εν λόγω τραγικό ατύχημα σχολίασε και ο Πρόεδρος Draghi, ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση κι έχει κάθε ενημέρωση σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Υποδομών κ. Enrico Giovannini, με την Πολιτική Προστασία και με τις τοπικές αρχές.

«Πληροφορήθηκα με βαθιά θλίψη τα νέα για το τραγικό ατύχημα του τελεφερίκ Stresa-Mottarone. Εκφράζω τα συλλυπητήρια ολόκληρης της Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων, με ιδιαίτερη σκέψη για τα παιδιά που τραυματίστηκαν σοβαρά και τις οικογένειές τους».

ae764aa WhatsApp Image 2021 05 23 at 13.53.44 1

Σχετικά άρθρα

Back to top button