Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠροκλητικός ο Ερντογάν | Εμείς αποφασίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο

Προκλητικός ο Ερντογάν | Εμείς αποφασίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

«Η Τουρκία είναι πλέον σε θέση να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τα μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις για την Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας προκλητικά πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία διαδικασία στην περιοχή χωρίς τη συγκατάθεσή της, προειδοποιώντας σε διαφορετική περίπτωση ακόμη και με θερμό επεισόδιο. «Επικρατεί ένα χάος στην ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι σαφές ποιος κάνει τι με ποιον. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία να προχωρήσει καμία διαδικασία χωρίς την Τουρκία και αυτό να γίνει αιτία να ζεσταθούν τα νερά. Η Τουρκία είναι πλέον σε θέση να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Επιθυμία μου είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση χωρίς να ζήσουμε κάτι θερμό» δήλωσε συγκεκριμένα.

mechanical adv 2021

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας του με την Αίγυπτο, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία Αθήνας – Καϊρου ως «προσωρινό λάθος» και επαναλαμβάνοντας πως ο λαός της Αιγύπτου δεν είναι εναντίον της Τουρκίας. «Αναφορικά με την Αίγυπτο, δεν νομίζω πως ο λαός της Αιγύπτου θα είναι εναντίον μας. Πιστεύω πως πρόκειται για ένα προσωρινό λάθος», είπε σχετικά με τις σημερινές «κακές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» όπως ανέφερε.

apostolakis adv 2

Όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως το Ριάντ προχώρησε σε μία «θετική στροφή» προς την Τουρκία, την ίδια ώρα που πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Η Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί κοινή άσκηση με την Ελλάδα, αλλά υπάρχει και μία νέα εξέλιξη, ζήτησε drones από την Τουρκία».

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble