ΔΙΕΘΝΗ

Πόσο και γιατί άλλαξε ο παγκόσμιος πληθυσμιακός χάρτης

Ο κόσμος το 1950 ήταν πολύ διαφορετικός από το πώς είναι σήμερα . Η Ευρώπη ήταν το σπίτι για το 22%  του συνολικού πληθυσμού και στην ήπειρο ζούσαν  2,5 δισ. άνθρωποι. Μάλιστα,  Γερμανία,  Βρετανία,  Ιταλία και  Γαλλία συγκαταλέγονται μεταξύ των 12 πιο πυκνοκατοικημένων χωρών του πλανήτη.

caffeine adv2020b

Όμως, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στην Ασία σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά γονιμότητας στην Αφρική συνέβαλαν σε μια μεγάλη περιφερειακή μετατόπιση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τις Προοπτικές Πληθυσμού του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται  να αυξηθεί από 7,2 δισεκατομμύρια σήμερα, σε 9,6 δισεκατομμύρια το 2050.

neratzoulis neo

Από τους επιπλέον 2,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους , περισσότεροι από τους μισούς θα ζουν στην  Αφρική ενώ ο πληθυσμός της  Ινδίας θα αγγίξει τα  1,6 δισεκατομμύρια- θα πλησιάσει απειλητικά το “ρεκόρ” της Κίνας μέχρι το 2028.

Ο πληθυσμός της Κίνας θα κορυφωθεί το 2030 και της Ινδίας το  2063.

Μέχρι το 2100,  ο ΟΗΕ προβλέπει ότι ο πλανήτης θα φιλοξενεί 10,9 δισ. ανθρώπους -και ο πληθυσμός θα εξακολουθεί να αυξάνεται.

Επίσης, ο μέσος όρος ηλικίας θα αυξηθεί στα  41 έτη,  από 29 σήμερα, και περίπου το 28% του πληθυσμού (σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι) θα είναι πάνω από 60 ετών.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button