ΔΙΕΘΝΗ

Πόσα βγάζει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και πόσα οι Ομπάμα και Μέρκελ

«Ψαλίδι» στο μισθό του βάζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών που βιώνει η Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα κάνει περικοπές 10% στο μισθό του, κάτι που θα του κοστίσει περίπου 900.000 ρούβλια (14.000 δολάρια το χρόνο), σύμφωνα με το CNN. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου και οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση εξαιτίας του ρόλου που διαδραμάτισε η Ρωσία στην ουκρανική κρίση, έχουν κλονίσει την οικονομία της χώρας.

Το ρούβλι έχει καταρρεύσει, καταγράφοντας πτώση 40% έναντι του δολαρίου τους τελευταίους έξι μήνες, φέτος το ΑΕΠ της Ρωσίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5%, ενώ ο πληθωρισμός είναι στα ύψη. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Πούτιν διατάσσει περικοπή 10% στους μισθούς όλης της κυβέρνησης, με μόνο την Αμυνα να εξαιρείται από την απόφαση.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με την τελευταία διαθέσιμη δήλωση εισοδήματος του Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος έβγαλε 59.800 δολάρια το 2013. Ομως, νεότερα επίσημα έγγραφα, τα οποία επικαλείται το CNN, δείχνουν ότι ο προεδρικός μισθός του υπερδιπλασιάστηκε τον Απρίλιο του 2014, φτάνοντας στα 150.000 δολάρια το χρόνο. Ακόμη και τότε βέβαια έπαιρνε πολύ λιγότερα από τον Μπαράκ Ομπάμα, που λαμβάνει 400.000 το χρόνο ως πρόεδρος της Αμερικής, αλλά και από την Ανγκελα Μέρκελ (240.000 δολάρια).

Βέβαια, όπως σημειώνει το CNN, παραμένει ένα μυστήριο η πραγματική περιουσιακή κατάσταση του Πούτιν. Επίσημα έχει δύο διαμερίσματα, ένα γκαράζ, δύο αυτοκίνητα, ένα τροχόσπιτο και μία έκταση γης, αλλά αρκετοί ισχυρίζονται ότι η περιουσία του είναι πολύ μεγαλύτερη.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button