ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Παράταση στη μείωση φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες Παρασκευή (23/09), την επέκταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 της ισχύς του μέτρου, για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή. Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, πρόκειται για ένα από τα πολλά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση με στόχο την ανακούφιση των καταναλωτών από τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στα καύσιμα, απόρροια της κατάστασης που επικρατεί διεθνώς.

“ΧΡΥΣΟΣ

Παράλληλα ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας από πλευράς καταναλωτών, αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να απορροφήσει πλήρως τις αυξήσεις. Σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό, σημείωσε, τονίζεται η ανάγκη της εξοικονόμησης από την πλευρά των καταναλωτών, ώστε να μειωθεί το κόστος της ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετικό σημείωμα, που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, το επιπρόσθετο δημοσιονομικό κόστος αναμένεται να ανέλθει στα €6,5 εκατ., ενώ το συνολικό δημοσιονομικό κόστος μαζί με το προηγούμενο κόστος εφαρμογής του μέτρου ανέρχεται στα €33 εκατ. Η υφιστάμενη περίοδος μειωμένων συντελεστών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

“IN_AND_OUT

Σημειώνεται ότι η επέκταση του εν λόγω κοινωνικού μέτρου, είναι και αξίωση του συνόλου των καταναλωτών, καθώς και των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων του τόπου το οποίο χαρακτηρίζουν επιτακτικό, για την ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών που πλήττονται από την παρατεταμένη ακρίβεια.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button