ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Βρέθηκε χάρτης των Ναζί που δείχνει χαμένο θησαυρό

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τα σύνεργα τους έχουν πάρει αυτές τις ημέρες όλοι οι κυνηγοί χαμένων θησαυρών στην Ολλανδία.

Αυτό, μετά την δημοσιοποίηση παλιού χάρτη που φέρεται να δείχνει που έκρυψαν Γερμανοί στρατιώτες πολύτιμα αντικείμενα τεράστιας αξίας, κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

“ΧΡΥΣΟΣ

Αυτός ο παλιός χάρτης των Ναζί ίσως να κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Λέγεται πως δείχνει το σημείο όπου Γερμανοί στρατιώτες έκρυψαν έναν θησαυρό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στην διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τώρα, αυτός ο χάρτης δίνεται στην δημοσιότητα από το Εθνικό Αρχείο της Ολλανδίας, ξυπνώντας την φαντασία των απανταχού κυνηγών χαμένων θησαυρών.

“IN_AND_OUT

Ο χάρτης δείχνει καθαρά την περιοχή γύρω από το Αμερονγκεν, το Ελστ, το Έκ, το Όμερεν και το Λίντεν, με έναν κόκκινο σταυρό να δείχνει που είναι θαμμένος ο θησαυρός. Σύμφωνα με τα έγγραφα, περιέχει βραχιόλια, ρολόγια, μενταγιόν, κολιέ, ασημένια νομίσματα, πολύτιμους λίθους, ρουμπίνια, διαμάντια. Πολλά.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο θησαυρός με τέσσερις θήκες πυρομαχικών φορτωμένες με νομίσματα, ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους, πιστεύεται ότι άξιζε τουλάχιστον 2 ή 3 εκατομμύρια ολλανδικά φιορίνι το 1945. Δηλαδή περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ σε σημερινά χρήματα.

Mechanical Solutions

Αν και η ύπαρξη του θησαυρού δεν επιβεβαιώνεται, αυτό δεν έχει σταματήσει τους κυνηγούς χαμένων θησαυρών να πάρουν τα σύνεργα τους και να τρέξουν στην περιοχή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο θησαυρός θάφτηκε τον Απρίλιο του 1945, όταν οι Σύμμαχοι βρίσκονταν κοντά στην απελευθέρωση του Άρνεμ στην ανατολική Ολλανδία και οι στρατιώτες αποφάσισαν να θάψουν τον θησαυρό γιατί φοβούνταν.

Το πολύτιμο φορτίο φέρεται να θάφτηκε στις ρίζες μιας λεύκας σε βάθος 70 με 80 εκατοστά, λίγο έξω από το χωριό Όμερεν.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button