ΔΙΕΘΝΗ

OHE: Τα 9,7 δισ. θα φτάσει ο πληθυσμός της Γης το 2050

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον πλανήτη, ο υπερπληθυσμός δεν φαίνεται να είναι δυνατόν να αποφεχθεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, το 2050 ο πληθυσμός του πλανήτη μας θα είναι λίγο κάτω από τα 10 δισεκτομμύρια (9,7 για την ακρίβεια). Ενώ η συνέχεια θα είναι εξίσου ανοδική, καθώς για το 2100 ο αριθμός αυτός θα φθάσει στα 11,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Στα στοιχεία της έρευνας ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόβλεψη ότι η Κίνα θα χάσει την πρώτη θέση στον κατάλογο των χωρών με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, με την Ινδία να παίρνει κεφάλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισοί από τα 2,4 δισεκατομμύρια που θα προστεθούν μέσα στα επόμενα 35 χρόνια θα είναι σε ελάχιστες χώρες, με πρώτη την Ινδία, και μετά τη Νιγηρία, το Πακιστάν, το Κονγκό, την Αιθιοπία, την Τανζανία, τις ΗΠΑ, την Ινδονησία και την Ουγκάντα.

caffeine adv2020b

Η Ινδία θα περάσει την Κίνα λίγο μετά το 2020, ενώ η πληθυσμιακή έκρηξη της Νιγηρίας θα την φέρει μπροστά και από τις ΗΠΑ πριν το 2050.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button