ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Η χώρα που έχει εξασφαλίσει 190.000 δολάρια για κάθε πολίτη της

Η έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα money.com αποκαλύπτει πως κάθε κάτοικος της Νορβηγίας έχει να λαμβάνει 190.000 δολάρια, αφού η χώρα με επενδύσεις έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα, που ανακαλύφθηκε το 1960 έδωσε το έναυσμα στη χώρα για να κάνει επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα 5,3 εκατ. των Νορβηγών.

caffeine adv 2021

Το ταμείο κρατικών επενδύσεων της Νορβηγίας μεταβίβασε πέρυσι στην κυβέρνηση περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία επενδύονται μακροπρόθεσμα, έτσι ώστε οι Νορβηγοί να συνεχίσουν να επωφελούνται από το ενεργειακό απροσδόκητο, ακόμη και μετά την εξάτμιση των πετρελαιοπηγών.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button