Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Νέα ξενοδοχεία στη Λάρνακα για τα επόμενα χρόνια

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Η πόλη και επαρχία Λάρνακας αποκτούν εντός των επόμενων ετών νέα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα τα οποία αναμένεται να αναδείξουν τη περιοχή ως ένα ελκυστικό επενδυτικό και τουριστικό προορισμό.

Σε ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «οι υπό ανέγερση αλλά και προγραμματιζόμενες τουριστικές αναπτύξεις, καταδεικνύουν ότι η Λάρνακα αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας».

Mechanical Solutions

Προστίθεται ότι «η πιο πρόσφατη αλλά και σημαντική προσθήκη από πλευράς επίτευξης ποικιλομορφίας στο ξενοδοχειακό προϊόν της Λάρνακας, αφού πρόκειται για μονάδα τύπου θερέτρου, είναι το Radisson Beach Resort Larnaca. Το συγκεκριμένο κατάλυμα λειτούργησε τον Οκτώβριο του 2022, βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Βορόκληνης και παρέχει όλες τις διευκολύνσεις και υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου».

Τη Λάρνακα επέλεξε για να λειτουργήσει την πρώτη του μονάδα στην Κύπρο, «ο γαλλικός ξενοδοχειακός κολοσσός Accor Group με το γνωστό brand Mercure, ενώ πρόσφατα συνήψε συμφωνία με την Solaar Hospitality. Η νέα μονάδα φέρει την ονομασία Mercure Beach Resort Larnaca και θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023 στη Βορόκληνη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «την παλιά αίγλη της ιστορικής ομώνυμης πλατείας στο κέντρο της πόλης επιδιώκει να επαναφέρει το νέο ξενοδοχείο Pallas Hotel, που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα».

Εξάλλου ο «όμιλος εταιρειών Quality μαζί με τους συνεργάτες του, συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη της Λάρνακας με τέσσερα νέα ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα, δύο εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία στην Πύλα, το πρώην Stavros Hotel που θα φέρει το brand της Best Western και το πρώην Aris Hotel,  θα αναβαθμιστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι ως αδειούχα διαμερίσματα πρώτης κατηγορίας»

Επιπρόσθετα «ο όμιλος της Quality θα δημιουργήσει στην Κύπρο το πρώτο ρομποτικό ξενοδοχείο που θα βρίσκεται στη λεωφόρο Μακαρίου, με τη σφραγίδα της αλυσίδας Holiday Inn Express, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Στα μέσα του 2023 αναμένεται να αρχίσει και η ανέγερση υπερπολυτελούς μονάδας στη Βορόκληνη σε γη 15 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που θα φέρει το όνομα μεγάλης αλυσίδας του εξωτερικού».

Εντός του ερχόμενου έτους «εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν και οι τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις της NCH Capital Inc. σε συνεργασία με στρατηγικούς της εταίρους».

Όπως αναφέρεται, οι τρεις αναπτύξεις βρίσκονται στην Πύλα και περιλαμβάνουν το Troy Resort & Spa, το τετράστερο Beau Rivage Hotel & Residences και το πεντάστερο Floating Scapes. Τα δύο τελευταία βρίσκονται στην τουριστική περιοχή του παραλιακού μετώπου Πύλας και γίνονται διαβουλεύσεις για συνεργασία με διεθνή brands.

Ακόμα η συγκεκριμένη εταιρεία «προχωρεί άμεσα και με την ανέγερση ξενοδοχείου boutique στην περιοχή Αγίου Λαζάρου με την ονομασία St. Lazarus Hotel».

Σημειώνεται ότι «το πρώτο ξενοδοχείο εντός των ορίων του αναμένεται να αποκτήσει ο Δήμος Δρομολαξιάς-Μενεού. Πρόκειται για το τετράστερο Parayialia Hotel και θα βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Μενεού, ενώ η ανάπτυξη βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων με τις εργασίες να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν εντός του 2023».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «στα όρια του Δήμου Λάρνακας εκκρεμεί η αδειοδότηση πέραν των 1000 κλινών ενώ από τις 33 νέες αιτήσεις οι 13 αφορούν διατηρητέες οικοδομές».

«Αυτό συνάδει πλήρως με τον στόχο της ΕΤΑΠ Λάρνακας για αξιοποίηση των διατηρητέων κτιρίων ως μέτρο διάσωσης της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της πρόσδοσης χαρακτήρα στην πόλη αλλά και της προσφοράς εναλλακτικών επιλογών διαμονής που αναζητά ο σύγχρονος τουρίστας», καταλήγει η ανακοίνωση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button