ΔΙΕΘΝΗ

Jean Lassalle: Ο βουλευτής που περπατάει όλη τη χώρα για να ακούει τους πολίτες

O Γάλλος βουλευτής Jean Lassalle ξεκίνησε στις 10 Απριλίου έναν μαραθώνειο με τα πόδια σε όλη τη Γαλλία. Χωρίς συγκεκριμένο και προδιαγεγραμμένο σχέδιο. Στόχος του ήταν να ακούσει τους Γάλλους πολίτες, χωρίς στημένες εκδηλώσεις.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Με οδηγεί η αγωνία να ακούσω τα βάσανα, τις αμφιβολίες και τα όνειρα των πολιτών» δηλώνει. Ξεκίνησε με τα πόδια -όχι στην εκλογική του περιφέρεια- προς τον Βορρά, χωρίς σχέδιο. Εξοπλίστηκε με ένα δάνειο από την τράπεζα και ξεκίνησε. Στο δρόμο χάνεται συχνά, αφού δεν υπάρχει πλάνο. Κάποιο διάστημα κρύωσε βαριά επειδή χάθηκε σε ένα δάσος, βγαίνοντας από την πόλη Havre.

Η βοηθός του τρέχει ξωπίσω του για να κανονίσει τα ρούχα και τις βαλίτσες και να βοηθήσει ώστε να γίνουν κάποιες συναντήσεις με επισήμους σε κάθε πόλη.

swell adv 2021

Ο Jean Lassalle είναι 58 ετών, βουλευτής στην περιοχή των Πυρηναίων του Ατλαντικού και δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται σε επικίνδυνες μεθόδους. Το 2006 έμεινε νηστικός για 39 ημέρες προκειμένου να εμποδίσει την μεταφορά ενός εργοστασίου. Το 2003 τραγούδησε μέσα στη Βουλή τον Υμνο occitan κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στο δρόμο τον σταματούν πολίτες και έμποροι και του διηγούνται τα προβλήματά τους. Ο Lassalle δεν προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει, το μόνο που θέλει είναι να ακούσει επιχειρήματα. Στον καθένα θέτει τα ίδια πάνω κάτω ερωτήματα: «Πώς νιώθετε στις ημέρες μας; Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης; Τι πρέπει να κάνουμε;»

Liberation


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button