Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Έγινε η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου

Αριθμεί πλέον τους 1.425.775.850 κατοίκους και φέρνει την Κίνα στη δεύτερη θέση.

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, η Ινδία έχει πληθυσμό που ανέρχεται σε 1.425.775.850 κατοίκους, ξεπερνώντας την Κίνα για πρώτη φορά, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian».

Μέσω του Twitter, πολλοί χρήστες σχολίασαν στο ότι το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» προωθεί μια ξεπερασμένη ιδέα για την Ινδία και δεν έχει αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια.

NOVA

«Παρά την προσπάθειά σας να κοροϊδέψετε την Ινδία, δεν είναι έξυπνο να στοιχηματίζετε εναντίον της Ινδίας υπό τον πρωθυπουργό @narendramodi. Σε λίγα χρόνια, η οικονομία της Ινδίας θα είναι μεγαλύτερη από της Γερμανίας», υποστήριξε εμφανώς ενοχλημένος στα social media o ομοσπονδιακός υπουργός Ρατζίβ Τσαντρασεκχάρ.

Aπό την πλευρά του, ο Καντσάν Γκούπτα, ανώτερος σύμβουλος στο υπουργείο Πληροφοριών της Ινδίας σχολίασε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η γελοιογραφία του περιοδικού ήταν «εξωφρενικά ρατσιστική».

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ένας άλλος χρήστης του Twitter είπε ότι το σκίτσο δείχνει την «ελιτίστικη» νοοτροπία του περιοδικού.

«Ενώ υπάρχουν ακόμη υπερπλήρη τρένα σε πολλά μέρη της Ινδίας, έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και των τρένων της», έγραψε χαρακτηριστικά.

Mechanical Solutions

Aξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1950, που η Κίνα έπεσε από την πρώτη θέση όταν τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν για πρώτη φορά να κρατούν αρχεία που αφορούν το παγκόσμιο πληθυσμό.

H μείωση του πληθυσμού της Κίνας ακολουθεί δεκαετίες αυστηρών νόμων για να τεθεί υπό έλεγχο ο αυξανόμενος ρυθμός γεννήσεων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της «πολιτικής» του ενός παιδιού, τη δεκαετία του 1980.  Αυτό σήμαινε πρόστιμα για την απόκτηση επιπλέον παιδιών, αναγκαστικές αμβλώσεις και στειρώσεις.

Αν και αρχικά ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικές στον έλεγχο του πληθυσμού, αυτές οι πολιτικές οδήγησαν τη χώρα σε απότομη πτώση της γήρανσης του πληθυσμού.

«Ο πληθυσμός της Κίνας άγγιξε τα 1,426 δισ. το 2022 και συνέχει να μειώνεται. Οι προβλέψεις είναι ότι ο κινεζικός πληθυσμός μπορεί να πέσει κάτω από το 1 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του αιώνα, ενώ ο πληθυσμός της Ινδίας θα συνεχίσει να αυξάνεται για πολλές δεκαετίες», αναφέρουν τα δημογραφικά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

«Ωστόσο, η μείωση του πληθυσμού της Κίνας καταγράφεται ενώ η χώρα χαλάρωσε την «πολιτική» του ενός παιδιού.

Μέχρι και πριν μία δεκαετία, στα ζευγάρια της χώρας δεν επιτρεπόταν να αποκτήσουν πάνω από ένα παιδί. Από το 2021, οι γυναίκες μπορούν να κάνουν μέχρι και τρία παιδιά», σχολιάζουν οι ειδικοί.

Ωστόσο, οι πρόσφατες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Κίνα προσπαθώντας να παρακινήσουν τις γυναίκες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά δεν έχουν κάνει πολλά για να τονώσουν την αύξηση του πληθυσμού.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κινεζικός πληθυσμός θα μπορούσε να πέσει κάτω από ένα δισεκατομμύριο πριν το τέλος του αιώνα. Αντίθετα, στην Ινδία, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο από το 1950», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Αν και η ανάπτυξη έχει πλέον επιβραδυνθεί, ο αριθμός των Ινδών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται για τις επόμενες δεκαετίες, φτάνοντας στο ανώτατο όριο των 1,7 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2064.

Σήμερα, γεννιούνται κατά μέσο όρο 86.000 μωρά την ημέρα στην Ινδία σε σύγκριση με μόλις 49.400 στην Κίνα, όπως εκτιμούν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button