Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

Ερευνα: Ο παγκόσμιος πληθυσμός ίσως μειωθεί στα 6 δις έως το 2100

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Η αύξηση του πληθυσμού της Γης θα μπορούσε να σταματήσει μέχρι το 2050 και να καταρρεύσει φτάνοντας τα 6 δισεκατομμύρια έως το 2100, σύμφωνα με έρευνα που βασίστηκε στην ανάλυση των τάσεων των γεννήσεων.

Η μελέτη, η οποία ανατέθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση The Club of Rome, προβλέπει ότι αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, ο παγκόσμιος πληθυσμός, ο οποίος σήμερα υπολογίζεται σχεδόν στα 8 δισεκατομμύρια, θα φτάσει τα 8,6 δισεκατομμύρια στα μέσα του αιώνα, και στη συνέχεια θα μειωθεί κατά σχεδόν 2 δισεκατομμύρια πριν από το τέλος του αιώνα.

Mechanical Solutions

Η πρόβλεψη αυτή αποτελεί τόσο θετική όσο και αρνητική εξέλιξη για την ανθρωπότητα: Η κατακόρυφη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού θα ανακουφίσει ελαφρώς τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Γης, αλλά απέχει πολύ από το να είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επίλυσή τους.

Παράλληλα, η μείωση του πληθυσμού αναμένεται να καταστήσει την ανθρωπότητα συνολικά γηραιότερη και να μειώσει το ποσοστό των ατόμων σε ηλικία εργασίας, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους νέους για τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης και των συντάξεων.

«Γνωρίζουμε ότι η ταχεία οικονομική ανάπτυξη σε χώρες με χαμηλό εισόδημα έχει τεράστιο αντίκτυπο στα ποσοστά γονιμότητας», δήλωσε ο Per Espen Stoknes διευθυντής του Κέντρου Αειφορίας στη Νορβηγική Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. «Τα ποσοστά γονιμότητας μειώνονται καθώς οι γυναίκες αποκτούν πρόσβαση στην εκπαίδευση και οι γυναίκες ενισχύονται οικονομικά και έχουν πρόσβαση σε καλύτερη υγειονομική περίθαλψη», πρόσθεσε.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Με πληροφορίες από Live Science

Σχετικά άρθρα

Back to top button