ΔΙΕΘΝΗ

Σε δημόσια θέα έπειτα από πέντε χρόνια η «Ιερά Σινδόνη του Τορίνο»

Η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, το σάβανο που κάποιοι πιστεύουν πως χρησιμοποιήθηκε για να τυλίξει το σώμα του Χριστού θα τεθεί και πάλι, έπειτα από πέντε χρόνια, σε δημόσια θέα στον καθεδρικό ναό του Τορίνο.

Το ύφασμα, μήκους 4,4 μέτρων, στο οποίο στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα το σώμα του οποίου ταιριάζει σε σώμα που έχει σταυρωθεί και τραυματιστεί από βασανιστήρια, θα εκτίθεται μέχρι τις 24 Ιουνίου και μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μπει στη λίστα των επισκεπτών.

caffeine adv2020b

Μεταξύ αυτών θα είναι και ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος θα πάει νωρίτερα, στις 21 Ιουνίου, στο Τορίνο.

Σημειώνεται πως το 2010 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τον καθεδρικό του Τορίνο για να προσκυνήσουν την «Ιερά Σινδόνη».

neratzoulis neo

Η είσοδος όπως μεταδίδει το BBC θα είναι ελεύθερη και η Σινδόνη θα βρίσκεται σε ειδική διάφανη και με συγκεκριμένη θερμοκρασία θήκη.

Το ύφασμα έχει διχάσει τόσο την επιστημονική κοινότητα, όσο και τους πιστούς. Κάποιοι πιστεύουν πως πρόκειται για πλαστογραφία που έγινε τον μεσαίωνα.

Ωστόσο, άλλες μετρήσεις που έγιναν έδειξαν πως οι ίνες από το ύφασμα χρονολογούνται στο 300 με 400 μ.Χ..

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει για τον τρόπο που το σώμα του ανδρός αποτυπώθηκε στο σεντόνι.

Από την πλευρά της η καθολική εκκλησία δεν έχει πάρει θέση για το εάν το σώμα που αποτυπώνεται στο σάβανο είναι το Χριστού και αφήνει το ζήτημα ανοιχτό λέγοντας πως σημασία έχει τι νιώθει ο κάθε πιστός όταν αντικρίζει τη Σινδόνη.

«Δεν πρόκειται για ένα αντικείμενο λατρείας, αλλά μπορεί να ενισχύσει την πίστη… αρκετοί θα έρθουν να το δουν ακόμη και άνθρωποι που δεν είναι πιστοί. Πρόκειται για μια ευκαιρία για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Τορίνο Cesare Nosiglia.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button