Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

CNN Turk: «Θα εισβάλλουμε στα ελληνικά νησιά»

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Στην «γραμμή» Ερντογάν καθηγητές, δημοσιογράφοι και αναλυτές στην Τουρκία, που μιλούν ευθέως είτε για χτύπημα κατά ελληνικών στόχων με τον -εγχώριας παραγωγής- πύραυλο Tayfun, είτε για επιχείρηση κατά ελληνικών νησιών επειδή αυτά βρίσκονται … «κάτω από τη μύτη τους».

Ο καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, έκανε λόγο για «εισβολή» στα ελληνικά νησιά, επειδή -σύμφωνα με τον ίδιο- ακούν στα τουρκικά παράλια τους … κόκορες από την Λέσβο, Σάμο, Χίο κ.α.

NOVA

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk -και όχι σε κάποιο περιθωριακό κανάλι- ο Γκιουτσλουέρ μίλησε ευθέως για επιχείρηση της Τουρκίας κατά της χώρας μας. «Μα φυσικά θα εισβάλει. Φυσικά και θα εισβάλει. Μα γίνεται να υπάρχουν νησιά μπροστά στην μύτη μας; Μα είναι μπροστά στη μύτη μας. Ο κόκορας κακαρίζει εκεί κι εμείς τον ακούμε» δήλωσε προκλητικά. Ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο, είχε ζητήσει: «απομόνωση των ελληνικών νησιών» μέσω αποκλεισμού τους από τουρκικές δυνάμεις, ως αντίδραση στην στρατικοποίησή τους από την Ελλάδα.

Σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global o καθηγητής Πανεπιστημίου Αλή Ποϊράζ Γκιουρσόν, χαρακτήρισε την Ελλάδα σαν «κοτόπουλο χωρίς κεφάλι» λόγω της σχέσης που έχει αναπτύξει με τις ΗΠΑ. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα σαν κοτόπουλο με κομμένο κεφάλι, με την εξωτερική της πολιτική υπό την κατοχή των ΗΠΑ» υποστήριξε.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Γκιοζντέ Σεκέρ, εάν η Τουρκία λάβει τα αμερικανικά F-16 αρθεί η «ανισορροπία» με την χώρα μας, την «έψεξε» λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα ανωτερότητας της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Καταρχάς σχετικά με την κοινή γνώμη, πρέπει να εκλείψουν οι ειδήσεις περί αεροπορικής ανωτερότητας της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και το «Κόκκινο Μήλο» στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν διαθέτει αεροπορική ανωτερότητα» σχολίασε.

Mechanical Solutions

Επίσης σε εκπομπή του CNN Turk o δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ, υποστήριξε πως τα 561 χλμ εμβέλειας του πυραύλου Tyfun έχε τρομοκρατήσει την Ελλάδα η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- ψάχνει «αντίδοτο» μέσω Ισραήλ. «Από τότε που ο πύραυλος Tayfun έκανε την δοκιμή με την εμβέλεια των 561 χιλιομέτρων, κατέστη βασικό θέμα στην ατζέντα της Ελλάδας Φυσικά εμείς το θυμόμαστε τον Ταϊφούν επειδή το δήλωσε ο κ.Πρόεδρος Δημοκρατίας. Εκείνο όμως το βεληνεκές των 561 χιλιομέτρων είναι άκρως πολύτιμο. Διότι όπως κραυγάζουν και όλοι οι ειδικοί ασφαλείας της Ελλάδας, εξαφανίζει όλο το στρατηγικό αμυντικό βάθος της Ελλάδας .Φυσικά η κυβέρνηση της Αθήνας δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά χτύπησε την πόρτα του Ισραήλ και προσπαθεί να αγοράσει το αμυντικό πυραυλικό σύστημα Spike» σχολίασε.

Οι Τούρκοι βλέπουν την Λέσβο και την Χίο και αναστενάζουν, λέει αναλυτής της Yeni Safak

«Οι Τούρκοι βλέπουν την Λέσβο και την Χίο και αναστενάζουν» σχολίασε προκλητικά ο δημοσιογράφος – αναλυτής της φιλοκυβενητικής εφημερίδας Yeni Safak Χασάν Οζτούρκ.

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, και μπροστά σε έναν χάρτη με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ο Οζτούρκ κατηγόρησε την Ελλάδα πως : «κάνει κάτι που δεν έχει κάνει από την ίδρυση της», δηλαδή ανέπτυξε σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες που η Τουρκία έχει προβλήματα υπογράφοντας μαζί τους συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας.

«Ένας Τούρκος πολίτης που κάθεται στην Άσσο και βλέπει την Λέσβο, αναστενάζει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Έλληνες. Ένας Σμυρνιός που βλέπει την Χίο από τον Τσεσμέ, αναστενάζει. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι Έλληνες» δήλωσε ο Οζτούρκ, θέτοντας ευθέως θέμα κυριαρχίας των νησιών.

«Η Αμερική και η Γαλλία με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, έμμεσα λόγω των κρίσεων που βιώνουμε με την Ελλάδα, έχουν πάρει θέση εναντίον μας. Τώρα εξοπλίζουν τα νησιά του Αιγαίου και εμείς βάσει των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λοζάνης και των Παρισίων, δηλώνουμε πως ανοίγουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία τους» δήλωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η κρίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αποτελεί ουσιαστικά κρίση ανάμεσα σε Άγκυρα και … Ουάσιγκτον, εμπλέκοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δήλωσε συγκεκριμένα : «Η Ουκρανία πολεμάει με τη Ρωσία ; Όχι. Η Αμερική η Αγγλία και η Δύση πολεμάνε με τη Ρωσία. Υπό αυτή την έννοια η κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ουσιαστικά είναι μία κρίση ανάμεσα στην Αμερική και στην Τουρκία. Αυτό όλοι το ξέρουν» κατέληξε.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο