ΔΙΕΘΝΗ

11 χώρες που θα παρουσιάσουν δραματική μείωση πληθυσμού

Ο πληθυσμός της Γης ανέρχεται σε 7,2 δισεκατομμύρια. Το 2100 υπολογίζεται ότι θα έχει αυξηθεί κατά 52%, ξεπερνώντας τα 11 δισεκατομμύρια. Σε πολλές χώρες αναμένεται τρομερή πληθυσμιακή έκρηξη, όπως στην Αφρική, παρά τις δυσκολίες διαβίωσης που παρουσιάζουν οι άνθρωποι εκεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το τμήμα των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική και τον Ανθρώπινο Πληθυσμό, θα υπάρξουν και χώρες που θα παρουσιάσουν μείωση του πληθυσμού τους, ακόμη και ορισμένες που η μείωση θα κυμανθεί σε δραματικά επίπεδα.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των 11 χωρών που θα παρουσιάσουν τρομερά μεγάλη μείωση του πληθυσμού τους μέχρι το 2100. Το τμήμα των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, εντόπισε 48 χώρες που αναμένεται να συρρικνωθεί ο πληθυσμός τους μέχρι το 2050. Εντούτοις κάποιες από αυτές θα παρουσιάσουν ανάκαμψη και θα ισοσκελίσουν τις απώλειες μέχρι το 2100. Οι 11 χώρες που μοιάζουν να έχουν εγκλωβιστεί σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση, είναι οι εξής:

caffeine adv2020b

1)Η Μολδαβία, η οποία θα απολέσει το 54,4%
2)Η Βουλγαρία, με 52,4%
3)Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με 49,6%
4)Η Ρουμανία, με 45,2%
5)Η Ουκρανία, με 41,1%
6)Η Σερβία, με 39,7%
7)Η Κροατία, με 38,3%
8)Η Λετονία, με 35,2%
9)Η Ιαπωνία, με 34,3%
10)Η Ουγγαρία, με 34%
11)Η Λιθουανία, με 30,1%

Το γεγονός ότι από τις 11 χώρες, οι 10 προέρχονται από την Ευρώπη, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Γηραιά Αλβιόνα». Η οικονομική κρίση και η δυσκαμψία της ευρωπαϊκής ηγεσίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών, έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στις πιο αδύναμες οικονομίες.

neratzoulis neo

Οι λόγοι που θα συντείνουν στη δραματική μείωση των πληθυσμών στις συγκεκριμένες χώρες, αφορούν την υπογεννητικότητα λόγω οικονομικών δυσχερειών, τη μετανάστευση (επίσης για οικονομικούς λόγους). Επισημαίνεται ωστόσο, ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι προβλέψεις και υπολογισμοί και δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να παρουσιάσουν διαφορετική τροπή.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button