Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΗΘΗ & ΕΘΙΜΑΕίναι τα ανάποδα Χριστουγεννιάτικα δέντρα νεωτερισμός;

Είναι τα ανάποδα Χριστουγεννιάτικα δέντρα νεωτερισμός;

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Παρόλο που δεν έχει επικρατήσει ως μόδα, είναι συχνή η παρουσία των ανάποδων χριστουγεννιάτικων δέντρων κυρίως σε χώρους εστίασης και μπαρ. Όχι άδικα φυσικά, μια και εκτός από πρωτότυπο, αφήνει ελεύθερους τους χρήσιμους χώρους του δαπέδου.

Τα πλεονεκτήματα του είναι κυρίως η πρωτοτυπία, η εξοικονόμηση χώρου και η ασφάλεια, μια και δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμο από μικρά παιδιά και ζώα που μπορεί να κυκλοφορούν στο σπίτι σας, ειδικά αν διαθέτετε ψιλοτάβανο χώρο.

mechanical adv 2021

Όμως τελικά μήπως το παραδοσιακό δεν είναι αυτό που ξέρουμε; Μήπως τα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα ξεκίνησαν την πορεία τους πολλούς αιώνες πριν και μάλιστα πριν ακόμα αρχίσουν να γίνονται μόδα τα τοποθετημένα σε όρθια θέση χριστουγεννιάτικα δέντρα;

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με κάποιον θρύλο που προτιμάμε να μη θυμόμαστε, τον 7ο αιώνα κάποιος μοναχός ταξίδεψε στην παγωμένη Γερμανία ώστε να διδάξει στον κόσμο το λόγου του Θεού. Για να μπορέσουν να κατανοήσουν το σχήμα της Αγίας Τριάδας τους έφερε ως παράδειγμα το σχήμα του έλατου.

Από τότε οι πιστοί άρχισαν να σέβονται το έλατο και να κρεμάνε ανάποδα χριστουγεννιάτικα έλατα στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Για περισσότερους από πέντε αιώνες λοιπόν, σύμφωνα με το θρύλο αυτό, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ήταν κρεμασμένα από το ταβάνι.

Οπότε, αν σας αρέσουν τα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αλλά σας λείπουν τα επιχειρήματα για να πείσετε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σας ή τους συνάδελφους σας στο χώρο εργασίας σας, χρησιμοποιήστε το θρύλο του ανάποδου χριστουγεννιάτικου δέντρου, που προϋπήρχε ως έθιμο από το όρθια στημένο δέντρο.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
  • XMAS
zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble