ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κίσαμος, Μπάλος: Μία όμορφη γωνιά της Κρήτης (video)

Μία μοναδική περιοχή, παγκοσμίως γνωστή, που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, από την ξηρά αλλά και από τη θάλασσα, είναι ο Μπάλος, στη Δυτική Κίσαμο.

Πολλά τα βραβεία και οι διακρίσεις τα τελευταία χρόνια γι’ αυτή τη μαγευτική λιμνοθάλασσα, που βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο της Γραμβούσας με τον ορεινό όγκο του Γεροσκίνου και τη βραχώδη χερσόνησο Τηγάνι, και χαρακτηρίζεται από αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο, η οποία κατά σημεία είναι ροζ λόγω των θρυμματισμένων οστράκων και κοραλλιών.

caffeine adv2020b

Μεταξύ των πολλών βραβείων, τα Travellers’ Choice Awards, το 2019, στα οποία η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρισκόταν στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παραλιών!

Η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλάκη επισκέφθηκε τον Μπάλο, από ξηράς, και κατέγραψε μοναδικής ομορφιάς εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί, σημειώνοντας: «Πόσο πιο όμορφος είναι αυτός ο τόπος χωρίς τις ορδές των τουριστών. Μου έλεγε ο φύλακας πως πιάνουν το καλοκαίρι τους 5.000 επισκέπτες τη μέρα και δεν μπορείς ούτε να σταθείς εκεί, ας είναι καλά ο ιός που είδαμε τον Μπάλο όπως τον έκανε η φύση».

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button