Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Jet2 επιμηκύνει τη σεζόν του 2024 σε Κρήτη και Ρόδο

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Επιμήκυνση της σεζόν σε δύο κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, την Κρήτη και τη Ρόδο, προγραμματίζει ο όμιλος της Jet2, λόγω της υψηλής ζήτησης που ήδη καταγράφει για το 2024.

Ο βρετανικός όμιλος, με τις jet2.com και την Jet2holidays, την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον δεύτερο μεγαλύτερο tour operator (και τον μεγαλύτερο στους μεσογειακούς προορισμούς από τη Βρετανία), εντάσσει στο πρόγραμμά του για τη σεζόν του 2024 επιπλέον διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις για το Ηράκλειο και τη Ρόδο, από 9 βρετανικά αεροδρόμια (Στάνστεντ Λονδίνου, Μπέρμπιγχαμ, Μάντσεστερ, Λίντς κ.ά.) την περίοδο 3 – 9 Νοεμβρίου 2024, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την επιμήκυνση της σεζόν προς το τέλος της, μέσα στο φθινόπωρο.

NOVA

Η αεροπορική και ο γνωστός tour operator προσθέτουν για τη συγκεκριμένη εβδομάδα επιπλέον 11.000 θέσεις για τους δύο προορισμούς, με ανάλογη τη διαθεσιμότητα και στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.

«Συνεχίζει να υπάρχει τεράστια ζήτηση από τo βρετανικό ταξιδιωτικό κοινό και όπως πάντα, φροντίζουμε να ακούμε τους πελάτες μας και να πράττουμε ανάλογα», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος CEO των Jet2.com και Jet2holidays, Steve Heapy.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Η κίνηση αυτή από έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, σε μια αγορά που μαζί με τη Γερμανία αποτελεί τη σημαντικότερη δεξαμενή εισερχόμενων επισκεπτών για τον ελληνικό τουρισμό, είναι ένα πρώτο βήμα -έστω και σε πιο περιορισμένο πλαίσιο- και απαντά σε μια μακροχρόνια ανάγκη για άμβλυνση της εποχικότητας.

Επιπλέον, αποτελεί και ένα πρώτο δείγμα της νέας τάσης, που διαφαίνεται ήδη φέτος από τους Ευρωπαίους, για περισσότερα ταξίδια εκτός της υψηλής σεζόν, ενώ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού έρχεται σε μια συγκυρία όπου ειδικά η Ρόδος καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να κλείσει τις πληγές από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού.

Mechanical Solutions

Το νησί, πάντως, φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάκαμψης, με πρωτοβουλίες σε πολλαπλά επίπεδα. Πέραν της καμπάνιας προβολής που ήδη «τρέχει» στο εξωτερικό, στις αρχές της εβδομάδας ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Παράσχη, με αντικείμενο την επαναλειτουργία και την πλήρη επαναφορά όλων των ξενοδοχειακών μονάδων σε όρους κανονικότητας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια στήριξης του προορισμού, ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας, η AEGEAN, προσφέρει 10.000 θέσεις με τιμή από 29 ευρώ για κρατήσεις που θα γίνουν έως και τις 20 Αυγούστου. Η προσφορά ισχύει για απευθείας πτήσεις από / προς Αθήνα για ταξίδια προς / από Ρόδο μεταξύ 1η Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου, με τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή να ξεκινά από 29 ευρώ για πτήσεις προς την Αθήνα και από 44 ευρώ για πτήσεις από την Αθήνα.

Σημειωτέον ότι ήδη οι τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο της Ρόδου παραπέμπουν σε αυξητικά νούμερα και θετικό ισοζύγιο διεθνών αφίξεων / αναχωρήσεων: Το Σαββατοκύριακο, πριν τον Δεκαπενταύγουστο, στις 12 – 13 Αυγούστου προσγειώθηκαν κοντά στις 250 διεθνείς πτήσεις, με πάνω από 42.000 ταξιδιώτες και 40.000 αναχωρήσεις.

Στο αεροδρόμιο, ο πολύ δύσκολος Ιούλιος, με συνολικά 1,096 εκατ. επιβάτες, έκλεισε για πρώτη φορά με πτώση κατά 4,2% έναντι των επιδόσεων – ρεκόρ του 2022, σημειώνοντας ωστόσο άνοδο κατά 5,8% έναντι του Ιουλίου του 2019, που ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση των τελευταίων ετών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
newmoney.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button