ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ελούντα: Νέα επένδυση 5 αστέρων με 800 κλίνες που συνδέεται με τον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine

Μία ακόμη πεντάστερη επένδυση στην Ελούντα της Κρήτης παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, αυτή τη φορά με εφοπλιστικά κεφάλαια.

Ο λόγος για την ξενοδοχειακή μονάδα των 800 περίπου κλινών στη θέση Τσιφλίκι Ελούντας του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, ιδιοκτησίας της εταιρείας GARDEN PLAZA Α.Ε., που συνδέεται με τον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Την περασμένη εβδομάδα, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσει το έργο στην επόμενή του φάση, χορηγώντας την άδεια δόμησης για την επένδυση, η οποία υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 70 εκατ. ευρώ.

Με βάση τον σχεδιασμό του επενδυτή, το προτεινόµενο συγκρότηµα θα κατασκευαστεί σε έκταση 169 στρεμμάτων, είναι κατηγορίας 5 αστέρων και δυναµικότητας 793 κλινών. Θα διαθέτει δύο κεντρικά κτίρια, το πρώτο µε τις βασικές λειτουργίες ενός ξενοδοχείου (υποδοχή, κύριο εστιατόριο, θαλασσοθεραπεία, πισίνα κλπ.), ενώ το δεύτερο κτίριο, περιλαµβάνει τρία θεµατικά εστιατόρια, καθώς επίσης και ένα συνεδριακό κέντρο, περίπου 350-400 ατόµων.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα τένις, γήπεδο 5×5, παιδική χαρά, ενώ θα διαθέτει και ένα μικρό αστεροσκοπείο. Επιπλέον, προβλέπεται να δηµιουργηθούν 218 θέσεις στάθµευσης για τους επισκέπτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και 60 θέσεις στάθµευσης για το προσωπικό.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Σημειώνεται εδώ ότι εντός της έκτασης υπάρχει ερειπωµένο ακατοίκητο κτίσµα και ίχνη από παλιό καµίνι που βρίσκεται σε αχρηστία και έχει καταρρεύσει, για την αποµάκρυνση του οποίου υπάρχει η έµµεση, σύµφωνη γνώµη της αρµόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, µέσω της έγκρισης της µελέτης ανέγερσης και του διαγράµµατος δόµησης.

Το έργο προβλέπεται ότι θα διαθέτει και μονάδα αφαλάτωσης, ενώ το αρχιτεκτονικό γραφεόι που έχει πραγματοποιήσει την αρχιτεκτονική μελέτη είναι οι 3ΣΚ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ Α.Ε., οι οποίοι διαθέτουν ένα μεγάλο «χαρτοφυλάκιο» ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη αλλά και άλλους δημοφιλείς προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Το νέο ξενοδοχείο του κ. Ράνη, ο οποίος ενισχύει την παρουσία του στον τομέα του τουρισμού αφού έχει ήδη το ξενοδοχείο Astir Odysseus στην Κω, αναμένεται να λειτουργήσει για τη σεζόν του 2020 και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά κατά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου από τους τοπικούς φορείς «εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κρήτης».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button