Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή Έκθεση Τουρισμού: Κρήτη και Ρόδος πρωταγωνιστούν στο ΙΤΒ

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ενθαρρυντικά για την Ελλάδα είναι τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από την ΙΤΒ, την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως, με την συμμετοχή κορυφαίων tour operators. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ στα 1.000 τ.μ. του ελληνικού περιπτέρου φιλοξενούνται 85 εκθέτες, δήμοι, περιφέρειες και φυσικά τουριστικές επιχειρήσεις.

Mechanical Solutions

Ο όμιλος TUI, ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, αναμένει νέο ρεκόρ για τη φετινή χρονιά για την Ελλάδα με την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Μιλώντας επίσης στην DW, η εκπρόσωπος της TUI, Σουζάνε Στύνκελ, ανέφερε ότι θα είναι μία πολύ καλή τουριστική χρονιά για την χώρα μας. “Βλέπουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στις κρατήσεις και περιμένουμε άλλη μια πολύ καλή σεζόν για την Ελλάδα. Ήδη για το καλοκαίρι του 2024 η Κρήτη και η Ρόδος καταγράφουν υψηλή ζήτηση. Η Κέρκυρα και η Κως βρίσκονται επίσης μεταξύ των τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα με τις περισσότερες κρατήσεις”.

Εκτός από τους κλασικούς κορυφαίους προορισμούς, ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά στην τουριστική κίνηση, παρουσιάζουν και τα μικρά ελληνικά νησιά, ενώ ελκυστικοί για μεμονωμένους ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές σε παραπάνω από έναν προορισμό, είναι η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη και η Σάμος.

Στο τουριστικό πρόγραμμα της TUI για την Ελλάδα περιλαμβάνονται 24 ελληνικές περιοχές τόσο στην ηπειρωτική όσο και τη νησιωτική Ελλάδα με πάνω από 4.500 ξενοδοχεία ενταγμένα στα πακέτα της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης από τις πρώτες επαφές που είχε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης στο Βερολίνο επεσήμανε ότι είναι ευοίνωες οι προοπτικές για την πορεία των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα το 2024.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Φραγκάκης με τον Πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας wizz air, Robert Carey, συζητήθηκε η συνεργασία του ΕΟΤ με την εταιρεία. Μάλιστα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε δείχνουν ότι το 2023, υπήρξε 35% συνολική αύξηση αφίξεων σε σχέση με το 2022, ενώ διπλάσια αύξηση σημειώθηκε στην Αθήνα.

Εξαιρετικά ήταν και τα νούμερα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Επίσης ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι καταγράφηκε επιμήκυνση της σεζόν σε πολλές περιοχές και ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αφού πλέον γίνεται λόγος για 12μηνη σύνδεση της Ελλάδας με τις αγορές του εξωτερικού.

Οι συναντήσεις της υπουργού, Όλγας Κεφαλογιάννη

Σημαντικές συναντήσεις εργασίας με πολιτικούς ομολόγους της, κορυφαία στελέχη από τον χώρο της τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους των ΜΜΕ είχε στη διεθνή έκθεση και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη συνάντησή της με τον ομόλογο της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb και την Υφυπουργό Τουρισμού της χώρας Haifa bint Muhammad Al Saud, συμφώνησαν για τη επικαιροποίηση της συμφωνίας συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 2014 και την κατάρτιση ενός πλαισίου συνεργασίας για το μέλλον. Στη συνέχεια, η Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου Κωνσταντίνο Κουμή, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την διεύρυνση συνεργασίας των δύο χωρών.

Η κα Κεφαλογιάννη είχε επίσης συναντήσεις με τους επικεφαλής της Lufthansa, της Easy Jet, της TUI, της CONDOR, της Jet2 και Jet2Holidays και της DER οι οποίοι, συμπεριλαμβάνουν πολλούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στα προγράμματα του 2024. Σε δηλώσεις της στους Έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο, αλλά και σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι «το 2024 προβλέπεται να είναι μία ακόμα εξαιρετική χρονιά για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε, πρόσθεσε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον, είναι θετικά». Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει την ωριμότητα, το σχέδιο, τη βούληση  να ανοίξει μια νέα σελίδα ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό, με έμφαση στη βιωσιμότητα, το μέτρο, την ισορροπία. Όπως τόνισε, αυτό είναι ένα θετικό και σύγχρονο μήνυμα που στέλνει η χώρα μας προς τις διεθνείς αγορές, το οποίο βρίσκει τη θετική ανταπόκριση όλων.

«Δύναμή μας είναι να μπορούμε να αλλάζουμε και να πρωταγωνιστούμε», όπως δήλωσε, τέλος, η Υπουργός Τουρισμού.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και της Emirates

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του ΕΟΤ και της Emirates με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στην Ελλάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμφωνία που υπογράψαμε με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ώστε να ενισχύσουμε από κοινού τον τουρισμό στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή μας και την ενίσχυση την συνδεσιμότητας στην ελληνική αγορά, στην οποία έχουμε παρουσία από το 1996. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επιβάτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να επισκεφτούν τα όμορφα αξιοθέατα της χώρας», ανέφερε ο  Adnan Kazim, Deputy President και Chief Commercial Officer της Emirates.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης έκανε λόγο για μία σημαντική συνεργασία. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και της Emirates. Η Emirates, με την παγκόσμια εμβέλεια και τη φήμη που διαθέτει, αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην επέκταση της παρουσίας μας σε βασικές αγορές και στη σύνδεση της Ελλάδας με ταξιδιώτες που εκτιμούν τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα διαφορετικά τοπία, τη ζεστή φιλοξενία και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Η Ελλάδα διακρίνεται όχι μόνο για τους εμβληματικούς καλοκαιρινούς προορισμούς της αλλά και για το μεγάλο εύρος επιλογών που παρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Υλοποιώντας στρατηγικές πρωτοβουλίες από κοινού με την Emirates, είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσουμε ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου κοινού να εξερευνήσει την ομορφιά και τον πλούτο της Ελλάδας σε κάθε εποχή».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button