Nbaxevanis

Europlan
KOSA
TECH & SCIENCEΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tεχνητή νοημοσύνη – Βιωσιμότητα: Μια start-up αλλάζει τα δεδομένα στον τουρισμό

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια και τον τουρισμό, έχει δημιουργήσει πολυάριθμα οφέλη, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους καταναλωτές. Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει τα ταξίδια ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την εμπειρία των ταξιδιωτών.

Από τους έξυπνους βοηθούς κρατήσεων έως την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο κινείται ο κόσμος. Και, επειδή εξασφαλίζει υποστηρικτές υψηλού προφίλ, ταυτόχρονα καθορίζει το στάδιο για την ταχεία επέκταση και επικύρωση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, είναι η πρωτοποριακή startup BeCause με έδρα την Κοπεγχάγη της Δανίας, η οποία έχει ως σκοπό να μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος της φιλοξενίας, των ταξιδιών και του τουρισμού διαχειρίζεται τα δεδομένα αειφορίας του.

NOVA

Πρόσφατα, η startup ανακοίνωσε μια σημαντική πρώιμη επένδυση 450.000 δολαρίων από τους Δανούς επιχειρηματίες και πλέον επενδυτές της, κ.κ. Carsten Mahler και Daniel Heskia. Η εν λόγω επένδυση, παρέχει σημαντική οικονομική υποστήριξη για την επόμενη φάση της εταιρείας και παράλληλα φέρει πολύτιμη στρατηγική καθοδήγηση και συμβουλές από έμπειρους επενδυτές, που είναι γνωστοί για τον εντοπισμό επιτυχημένων επιχειρήσεων και τη δημιουργία σημαντικών αποδόσεων.

Ο κόμβος βιωσιμότητας της startup με τεχνητή νοημοσύνη, απλοποιεί, επιταχύνει και μειώνει το κόστος για τη διαχείριση βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα, απελευθερώνοντας πόρους και επιτρέποντας μεγαλύτερο αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο. Με την εξάλειψη του 60% των πόρων που χρησιμοποιούνταν για επαναλαμβανόμενες, επιρρεπείς σε σφάλματα μη αυτόματες διοικητικές εργασίες, η BeCause δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παραμένουν ενημερωμένοι παρέχοντας τις τελευταίες βελτιώσεις βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα την εξαπλάσια απόδοση των επενδύσεων βιωσιμότητας. Αυτή η βελτίωση οδηγεί τελικά σε σημαντική, άμεση αύξηση των κερδών, που δυνητικά ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια για μια τυπική αλυσίδα ξενοδοχείων, κι αυτό μόνο τον πρώτο χρόνο.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σχετικά, ο κ. Frederik Rubens Steensgaard, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BeCause, ανέφερε ότι από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει προσελκύσει ορισμένους από τους κορυφαίους ομίλους ταξιδιών και τουρισμού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Booking.com, GreenKey και άλλων κορυφαίων ταξιδιωτικών και τουριστικών εταιρειών, οι οποίες πιστεύουν στην ικανότητα της πλατφόρμας της startup να μεταμορφώνει την προσέγγισή τους στη βιωσιμότητα και δεσμεύονται να παρέχουν βιώσιμες επιλογές στους ταξιδιώτες, βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τους διαχειρίζονται τις προσπάθειές τους για βιωσιμότητα.

Λύνοντας το πρόβλημα των 21 δισ. δολαρίων στη διαχείριση της βιωσιμότητας

Mechanical Solutions

Η ανωτέρω επένδυση, που εξασφαλίστηκε πριν από το επίσημο άνοιγμα της startup, δίνει τη δυνατότητα στην BeCause να επεκτείνει τις εμπορικές της προσπάθειες και τις προσπάθειες ανάπτυξης προϊόντων με πρόσθετους πόρους. ‘Όπως αναφέρει η εταιρεία, η αναποτελεσματική διαχείριση βιωσιμότητας κοστίζει σε ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά brands πάνω από 8 δισ. δολάρια κάθε χρόνο, επιπλέον των χαμένων εσόδων ύψους τουλάχιστον 13 δισ. δολαρίων ετησίως, με βάση τις εκτιμήσεις του κλάδου. Αυτή η πρώιμη επένδυση, καλύπτει μια σημαντική ανάγκη στον κλάδο και βοηθά στην υποστήριξη της αποστολής της εταιρείας, που δεν είναι άλλη από το να κάνει τη διαχείριση βιωσιμότητας απλούστερη, ταχύτερη και φθηνότερη, ώστε οι τουριστικές εταιρείες να μπορούν να έχουν απτό αντίκτυπο στους ανθρώπους, τον πλανήτη και τα κέρδη τους.

Παράλληλα, η BeCause συμμετέχει στο Alchemist Accelerator, μια παγκόσμια θυρίδα των 10 κορυφαίων startups επιχειρηματικού λογισμικού, της οποίας η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου, προσελκύοντας περισσότερους από 400 επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες υψηλού αντίκτυπου.

Το κοινό όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον στα ταξίδια και τον τουρισμό

Οι νέοι επενδυτές κ.κ. Mahler και Heskia έχουν ιστορικό ίδρυσης επιτυχημένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της FundConnect, η οποία πριν από την εξαγορά της, παρείχε λύσεις διαχείρισης δεδομένων και αναφοράς για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και είναι πλέον η προτιμώμενη υποδομή δεδομένων κεφαλαίων στην Ευρώπη. Η επιτυχία των επενδυτών με το FundConnect, το οποίο διαχειρίζεται τα οικονομικά δεδομένα με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο η BeCause χειρίζεται τα δεδομένα βιωσιμότητας, υπογραμμίζει την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία και την κλιμάκωση ψηφιακών οικοσυστημάτων. Επισημαίνει επίσης τις δυνατότητες μελλοντικών εφαρμογών για τις λύσεις δεδομένων βιωσιμότητας της BeCause πέρα από τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Η επένδυση έρχεται επίσης σε μια περίοδο που ωριμάζει η αγορά λύσεων δεδομένων βιωσιμότητας. Τους τελευταίους 24 μήνες, οι κανονισμοί και οι πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ωθήσει τη ζήτηση για τις λύσεις που έχει αναπτύξει η BeCause – αυτοματοποίηση με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης, εξορθολογισμός των δεδομένων βιωσιμότητας και των ροών εργασίας σε πολλούς ενδιαφερόμενους. Το τεχνολογικό πλαίσιο της startup συνδέει οργανισμούς πιστοποίησης όπως το Green Key και ταξιδιωτικούς παρόχους και διανομείς, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερα από 10.000 ξενοδοχεία και OTA  να παρέχουν στους ταξιδιώτες ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα βιωσιμότητας. Αυτές οι διαδικασίες, που παραδοσιακά διενεργούνταν μέσω υπολογιστικών φύλλων, email και μη συνδεδεμένων εξειδικευμένων συστημάτων, είναι πλέον ώριμες για μετασχηματισμό και απαιτούν αποτελεσματική διαχείριση, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button