Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
TECH & SCIENCE

iOS 17: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ενημερώσεις της Apple

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Η αναβάθμιση του iPhone προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στις κινητές συσκευές της Apple. Τα iOS 17, iPadOS 17 και watchOS 10 που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας τον Ιούνιο, προσθέτουν ένα πολύ βελτιωμένο λειτουργικό περιβάλλον.

iOS 17: Τα βασικά βήματα

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις ενημερώσεις.

NOVA

-Πότε μπορώ να τις αποκτήσω;
Οι λήψεις για τις ενημερώσεις iOS, iPadOS και watchOS ξεκίνησαν ήδη. Όλες οι επιλέξιμες συσκευές της Apple θα μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την ενημέρωση τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει και όχι κλιμακωτά.

Για παράδειγμα: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις σε ένα iPhone ή iPad και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Πατήστε εγκατάσταση αν είναι διαθέσιμη για λήψη, επαλήθευση και στη συνέχεια επανεκκίνηση για να εγκατασταθεί. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε την ενημέρωση μέσω ενός Mac ή του iTunes σε έναν υπολογιστή με Windows.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Το WatchOS 10 απαιτεί ένα iPhone XS ή νεότερο που να τρέξει πρώτα το iOS 17. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο τηλέφωνο και μεταβείτε στην επιλογή Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το smartwatch στο φορτιστή του για να ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

-Ποιες συσκευές μπορούν να λάβουν τις ενημερώσεις;
Όλα τα smartphones της Apple, από το iPhone XS του 2018 ή νεότερα, μπορούν να εγκαταστήσουν το iOS 17. Όλα τα tablet από το iPad Pro 10,5in του 2017 ή το iPad (6ης γενιάς) του 2018 και νεότερα μπορούν να εγκαταστήσουν το iPadOS 17. Όλα τα ρολόγια της Apple από τα Series 4 του 2018 ή νεότερα μπορούν να εγκαταστήσουν το watchOS 10.

Mechanical Solutions

-Πόσο θα κοστίσει;
Οι ενημερώσεις είναι δωρεάν από την Apple. Αν σας ζητηθεί να πληρώσετε για μια ενημέρωση, είναι πιθανό να πρόκειται για απάτη.

Κυκλοφόρησε η έκδοση iOS 17: Παροχές και βελτιώσεις

Οι παροχές και οι βελτιώσεις είναι εξής:

-Βελτιωμένη αυτόματη διόρθωση πληκτρολογίου

-Contact posters, μηνύματα βίντεο και ζωντανός τηλεφωνητής

-Το NameDrop σας επιτρέπει να μοιραστείτε τις πληροφορίες επικοινωνίας σας με ένα άλλο iPhone ή Apple Watch

H ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο για όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η εφαρμογή μπορεί πλέον να μεταγράφει αυτόματα τα μηνύματα του τηλεφωνητή σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιος σας καλεί και περί τίνος πρόκειται πριν απαντήσετε στην κλήση, πράγμα βολικό για να αποφεύγετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις.

Όσοι καλούν στο FaceTime μπορούν τώρα να αφήνουν φωνητικά μηνύματα με βίντεο, εάν ο παραλήπτης δεν είναι διαθέσιμος. Βιντεοκλήσεις μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σε μια τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα Apple TV box και την κάμερα ενός iPhone ή iPad, ενώ βελτιώσεις έχουν επέλθει και στις αντιδράσεις.

-Λειτουργία StandBy, «Siri» και χάρτες Apple χωρίς σύνδεση

Η νέα λειτουργία αναμονής μπορεί να μετατρέψει το iPhone σε μια μικρή έξυπνη οθόνη, όταν αυτό είναι στραμμένο σε οριζόντια διάταξη κατά τη φόρτιση, εμφανίζοντας την ώρα, τα widgets, τις φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες με μια ματιά, συμπεριλαμβανομένων των αλληλεπιδράσεων του εικονικού βοηθού «Siri». Μια νέα επιλογή μπορεί πλέον να χειριστεί back-to-back αιτήματα χωρίς να χρειάζεται να λέτε Siri κάθε φορά.

Ακόμη μπορείτε να αποθηκεύσετε περιοχές ενός χάρτη στην εφαρμογή Χάρτες της Apple για πρόσβαση εκτός σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών, των ωρών λειτουργίας και άλλων πληροφοριών.

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple διαθέτει πλέον νέο προφίλ, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από ανταγωνιστές όπως το Chrome και το Firefox. Οι ενημερώσεις σας επιτρέπουν να έχετε ένα διαφορετικό σύνολο σελιδοδεικτών, ρυθμίσεων, ιστότοπων και cookies, όπως ένα για τη δουλειά και ένα για το σπίτι.

-Λειτουργία Check In

Το Check In είναι ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που σας επιτρέπει να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους ή συγγενείς. Το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα πότε επιστρέφετε στο σπίτι και τους ενημερώνει. Αν δει ότι καθυστερείτε, μπορεί να στείλει πληροφορίες στην επαφή σας, όπως η τοποθεσία σας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και άλλα στοιχεία, ώστε να μπορέσουν να σας βοηθήσουν.

-Λειτουργία iPad και iPadOS 17

Τα tablet της Apple αποκτούν τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 17 με μερικές προσθήκες μόνο για τις συσκευές με τη μεγαλύτερη οθόνη.

-Προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος με widgets

Η Apple προσέθεσε εκτεταμένη προσαρμογή στις οθόνες του iPhone πέρυσι με το iOS 16, η οποία τώρα έχει προστεθεί και στο iPad. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν widgets, να αλλάξουν τη γραμματοσειρά και άλλες επιλογές, ενώ οι ζωντανές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση πτήσεων και άλλα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζονται πλέον στην οθόνη

-Η εφαρμογή υγείας τώρα σε ένα iPad

Η μακροχρόνια εφαρμογή Health της Apple βρίσκεται πλέον στο iPad, στην οποία μπορείτε να δείτε δεδομένα όπως η παρακολούθηση του ύπνου, η δραστηριότητα και άλλα. Έχει ένα νέο περιβάλλον σε μέγεθος tablet και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξετάσετε τις τάσεις στα δεδομένα σας, καθώς και για να καταγράψετε πράγματα όπως η όραση ή η ψυχική σας υγεία.

-Βελτιώσεις στην πολυδιεργασία Stage Manager

Κατά την πολυδιεργασία (multitasking), τα παράθυρα εφαρμογών μπορούν να αλλάζουν μέγεθος και να τοποθετούνται οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας αντί να περιορίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις όπως στο iPadOS 16. Αν έχετε προσαρτημένο πληκτρολόγιο στο tablet, μπορείτε να κρατάτε πατημένο το πλήκτρο shift και να πατάτε ή να κάνετε κλικ σε ένα εικονίδιο εφαρμογής για να το ανοίξετε στον τρέχοντα χώρο της επιφάνειας εργασίας σας. Αυτές οι μικρές ενημερώσεις κάνουν το iPad να μοιάζει περισσότερο με Mac

-Apple Watch – watchOS 10

Το WatchOS 10 αποκτά πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά από το iOS 17, όπως το NameDrop, τα posters επαφών και άλλα. Αλλά η Apple έχει επίσης ανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων τμημάτων του λειτουργικού συστήματος.

Οι περισσότερες ενσωματωμένες εφαρμογές στο ρολόι έχουν επανασχεδιαστεί με περισσότερα χρώματα και κινούμενα σχέδια, καθώς και περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη ανά σελίδα

-Widgets τώρα μπροστά και στο κέντρο

Τα widgets είναι πλέον προσβάσιμα απευθείας από την οθόνη του ρολογιού, σύροντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος. Τα widgets ενημερώνονται ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την τοποθεσία σας και τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το ρολόι σας, ώστε να εμφανίζονται πρώτα οι έγκαιρες πληροφορίες, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τα widgets και να καρφιτσώσετε τα πιο σημαντικά.

-Snoopy, Woodstock, Palette και άλλα νέα watchfaces

Υπάρχουν πολλά νέα watchfaces για να διαλέξετε. Η πρόσοψη Palette αλλάζει χρώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας τρία επικαλυπτόμενα στρώματα πίσω από τους αναλογικούς δείκτες. Η όψη Snoopy και Woodstock επιτρέπει στους ομώνυμους χαρακτήρες να αντιδρούν στις κινήσεις σας, τον καιρό και την ώρα της ημέρας με διασκεδαστικό τρόπο. Το Watch Ultra αποκτά επίσης μια νέα πιο πυκνή σε πληροφορίες όψη Modular Ultra.

-Αξεσουάρ ποδηλασίας και Bluetooth

Η εφαρμογή Workouts μπορεί τώρα να συνδεθεί με αξεσουάρ ποδηλασίας με Bluetooth, όπως μετρητές ισχύος πεντάλ, επιτρέποντάς της να εμφανίζει και να καταγράφει μετρήσεις, όπως ρυθμό, ταχύτητα, ισχύ και ζώνες ισχύος. Το ρολόι μπορεί επίσης να συνδεθεί με το iPhone σας για να εμφανίζει ζωντανά δεδομένα ποδηλασίας στην οθόνη του τηλεφώνου, μετατρέποντάς το σε υποκατάστατο υπολογιστή ποδηλάτου όταν είναι τοποθετημένο στο τιμόνι σας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο