ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
TECH & SCIENCE

«Εσύ είσαι στο βίντεο;» Ο νέος ιός μέσω Messenger

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ενας νέος ιός κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα μέσω Messenger, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες του Facebook στην Ελλάδα να την έχουν «πατήσει». Ο ιός στέλνεται μέσω μηνύματος στο Messenger από κάποιον φίλο ή φίλη του χρήστη και για τον λόγο αυτό είναι πιο εύκολο κάποιος ανυποψίαστος να ανοίξει το κακόβουλο link.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα link το οποίο συνοδεύεται από μήνυμα του φίλου: «Κοίτα τι βρήκα για σένα», ή «αυτός είσαι στο βίντεο» «Μοιάζει με εσένα» ή κάτι παρόμοιο, πάντα συνοδευόμενο από emoji για να είναι πιο πειστικά.

“ΧΡΥΣΟΣ

Οπως έχει παρατηρηθεί όποιος πατήσει το link χωρίς να το ξέρει θα αρχίσει να στέλνει στους φίλους του το ίδιο μήνυμα, ενώ κάποιοι χρήστες υπογραμμίζουν πως τους έκλεψαν και τους κωδικούς πρόσβασης για το Facebook.

Τι πρέπει να κάνει όποιος λάβει τέτοιο μήνυμα;

Σε περίπτωση που λάβετε το μήνυμα θα πρέπει να μην ανοίξετε σε καμία περίπτωση το ενεργό link και να το διαγράψετε άμεσα. Παράλληλα, πρέπει να ενημερώσετε τον φίλο σας διότι πιθανότατα δεν γνωρίζει πως στέλνει τον συγκεκριμένο ιό.

“IN_AND_OUT

Εάν όμως κάνετε το λάθος και ανοίξετε το μήνυμα, τότε πρέπει άμεσα να καθαρίσετε όλα τα cookies από τον browser σας. Στη συνέχεια απαραίτητο είναι να σκανάρετε τη συσκευή  σας με antivirus, το οποίο θα εντοπίσει τυχόν κακόβουλο εγκατεστημένο λογισμικό. Τέλος απαραίτητη θεωρείται και η άμεση αλλαγή των κωδικών πρόσβασης στις εφαρμογές Facebook και Messenger.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button