Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
TECH & SCIENCE

Apple: Τι μπορείτε να κάνετε με την εφαρμογή Freeform

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Η Apple με τα iOS 16.2 και iPadOS 16.2 παρουσιάζει την εφαρμογή Freeform, η οποία έχει σχεδιαστεί για την ανταλλαγή ιδεών, τη δημιουργία σκίτσων και τη συνεργασία με άλλους σε projects. Το Freeform είναι βασικά ένας κενός καμβάς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε.

Σχήματα

Υπάρχουν εκατοντάδες προσχεδιασμένα σχήματα “clip art” που είναι διαθέσιμα σε Freeform, στις ακόλουθες κατηγορίες: Βασικό, Γεωμετρία, Αντικείμενα, Ζώα, Τρόφιμα, Φύση, Σύμβολα, Εκπαίδευση, Τέχνες, Επιστήμη, Άνθρωποι, Μέρη, Δραστηριότητες, Μεταφορές , Εργασία και Στολίδια.

NOVA

Μπορείτε να στοιβάξετε πολλά σχήματα το ένα πάνω στο άλλο με layering, να αλλάξετε το χρώμα, να σχεδιάσετε πάνω τους, να αλλάξετε το μέγεθός τους με χειρονομίες μεταφοράς και απόθεσης, να χωρίσετε τα κομμάτια των στοιχείων και να χειριστείτε το σχέδιο, να προσθέσετε διάφορα περιγράμματα, να τα ομαδοποιήσετε, να προσαρμόσετε την αδιαφάνεια, κι αλλα. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εργαλείων για την εργασία με σχήματα για τα έργα σας.

Εικόνες, Σαρώσεις και Έγγραφα

Η εφαρμογή Freeform υποστηρίζει όλα τα είδη εγγράφων. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο απευθείας από το Camera Roll στην εφαρμογή Φωτογραφίες ή να τραβήξετε μια φωτογραφία με το iPhone ή το iPad σας.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που προσθέτετε στο έργο σας μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος με χειρονομίες μεταφοράς και απόθεσης, να περικοπούν, να προβληθούν πλήρως και να επιστρωθούν με άλλες εικόνες και σχήματα.

Μπορείτε να σαρώσετε έγγραφα χρησιμοποιώντας το iPhone ή την κάμερα του iPad σε έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, να προσθέσετε διάφορα έγγραφα από το iCloud Drive ή να προσθέσετε οποιονδήποτε σύνδεσμο από το Safari. Οι σύνδεσμοι και τα αρχεία εμφανίζονται σε μικρά πλακίδια που μοιάζουν με κάρτες και μπορούν επίσης να αναδιαταχθούν στον καμβά με χειρονομίες μεταφοράς και απόθεσης και να τοποθετηθούν σε επίπεδα σε σχήματα, εικόνες και άλλα αρχεία για μια οπτική ματιά στα έγγραφά σας που έχετε προσθέσει.

Mechanical Solutions

Stickies

Με την εφαρμογή Freeform μπορείτε να προσθέσετε ψηφιακές σημειώσεις post-it ή Stickies όπως τις αποκαλεί η Apple. Τα Stickies είναι βασικά τα ίδια με την εφαρμογή Stickies που είναι διαθέσιμη για Mac. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των Stickies, επιλέγοντας ένα από τα επτά και να προσθέσετε κείμενο.

Σε ένα ‌iPad‌, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Apple Pencil για να γράψετε απευθείας σε ένα από τα Stickies, αλλά εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολογημένο κείμενο, έχετε επίσης διαθέσιμες διάφορες επιλογές μορφοποίησης, όπως έντονη γραφή, λίστες με κουκκίδες, διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειράς και άλλα.

Εισαγωγή κειμένου

Χρησιμοποιώντας το πλαίσιο κειμένου, οποιοδήποτε πληκτρολογημένο κείμενο μπορεί να εισαχθεί οπουδήποτε στον καμβά Freeform. Το κείμενο μπορεί να είναι τόσο μεγάλο ή σύντομο όσο θέλετε και όλες οι τυπικές επιλογές μορφοποίησης είναι διαθέσιμες για αλλαγή γραμματοσειράς, χρώματος, μεγέθους και στοίχισης, καθώς και για την προσθήκη στυλ όπως έντονη γραφή και υπογράμμιση.

Εργαλεία σχεδίασης

Το Freeform έχει το ίδιο σύνολο εργαλείων σχεδίασης που μπορεί να γνωρίζετε από το Markup. Μπορείτε να σχεδιάσετε με ένα δάχτυλο στο iPhone ή στο iPad, με ένα μολύβι Apple. Υπάρχουν στυλό, μαρκαδόροι και κραγιόνια για να διαλέξετε, όλα με ρυθμιζόμενη αδιαφάνεια, χρώμα και πάχος γραμμής.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια γόμα, ένα εργαλείο επιλογής για στοχευμένες επιλογές αντικειμένων στον καμβά σας και ένα εργαλείο γεμίσματος λάσο που γεμίζει τις γραμμές που σχεδιάζετε.

Χρώματα
Το Freeform υποστηρίζει μια τεράστια γκάμα χρωμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό χρώμα από ένα πλέγμα, να επιλέξετε ένα χρώμα από μια διεπαφή φάσματος, να χρησιμοποιήσετε ρυθμιστικά ή να πληκτρολογήσετε μη αυτόματα εξαγωνικούς κώδικες χρώματος για μια συγκεκριμένη απόχρωση. Τα αγαπημένα χρώματα μπορούν να αποθηκευτούν στο κάτω μέρος της διεπαφής και η αδιαφάνεια μπορεί επίσης να ρυθμιστεί για οποιοδήποτε χρώμα.

Κίνηση αντικειμένων

Οποιοδήποτε αντικείμενο σε ένα έγγραφο Freeform μπορεί να αναδιαταχθεί γρήγορα και να αλλάξει το μέγεθος με χειρονομίες μεταφοράς και απόθεσης. Το πάτημα παρέχει μια διεπαφή όπου μπορείτε να στείλετε ένα αντικείμενο στο “Πίσω” ή στο “Εμπρός” για σκοπούς διαστρωμάτωσης, αλλά δεν υπάρχουν πραγματικά επίπεδα για να εργαστείτε.

Τα αντικείμενα μπορούν να κλειδωθούν στη θέση τους, να αντιγραφούν και να περιοριστούν ή να μην περιοριστούν σε αναλογία, χρήσιμο εάν θέλετε να αλλάξετε μια διάσταση και όχι μια άλλη.

Διαχείριση αρχείων

Οι πίνακες ελεύθερης μορφής μπορούν να αποθηκευτούν ως έγγραφο PDF ή να εκτυπωθούν και μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε εφαρμογές όπως το Files και το Dropbox. Μπορείτε επίσης να στείλετε email, να στείλετε μήνυμα κειμένου και να μοιραστείτε με άλλους συνδέσμους σε πίνακες.

Multiple Boards

Μπορείτε να έχετε πολλούς πίνακες Freeform, οι οποίοι μπορούν να προβληθούν ως εικονίδια ή μια λίστα και να ταξινομηθούν με διάφορους τρόπους, όπως κατά όνομα ή ημερομηνία. Οι ομάδες είναι διαθέσιμες για την οργάνωση ενός μεγάλου αριθμού πινάκων και υπάρχουν επίσης ξεχωριστές ενότητες για Πρόσφατα, Κοινόχρηστα και Αγαπημένα.

Συνεργασία

Το Freeform έχει σχεδιαστεί ως εργαλείο συνεργασίας και μπορείτε να μοιράζεστε πίνακες Freeform με άλλους χρήστες του iPhone και του iPad. Όλοι οι συμμετέχοντες στον πίνακα Freeform μπορούν να εργαστούν στον ίδιο πίνακα, προσθέτοντας εικόνες, κείμενα, συνδέσμους και πολλά άλλα για ομαδικές συνεδρίες καταιγισμού ιδεών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο