Nbaxevanis

Europlan
KOSA
SPORTSSTORIES

Ετσι γεννήθηκε η ιδέα του πέναλτι

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Στις 2 Ιουνίου 1891, η Διεθνής Ένωση Ποδοσφαίρου, που αποτελείται από τις ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Ιρλανδίας, προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου: την εισαγωγή του πέναλτι.

Η ιδέα αυτή προήλθε από τον Ιρλανδό επιχειρηματία και τερματοφύλακα Γουίλιαμ ΜακΚραμ, ο οποίος πρότεινε την «τιμωρία» των παραβάσεων μέσα στην περιοχή πέναλτι με ένα ελεύθερο σουτ προς το τέρμα, από την απόσταση των 12 βημάτων. Αυτή η αλλαγή έγινε για να αντιμετωπιστούν οι συχνές αδικίες που συνέβαιναν κοντά στην περιοχή του τέρματος, όπου οι παίκτες συχνά παραβίαζαν τους κανόνες για να αποτρέψουν ένα γκολ, χωρίς να υπάρχει ανάλογη τιμωρία.

NOVA

Η εισαγωγή του πέναλτι έφερε μια νέα διάσταση στο παιχνίδι, καθώς έδωσε στις ομάδες μια δίκαιη ευκαιρία να σκοράρουν μετά από σοβαρές παραβάσεις και αύξησε την ένταση και το δράμα στις αναμετρήσεις. Μέχρι σήμερα, το πέναλτι παραμένει ένα από τα πιο κρίσιμα και συζητημένα στοιχεία του ποδοσφαίρου, με την ικανότητα να αλλάζει την κατεύθυνση ενός αγώνα και να δημιουργεί ήρωες και αντιήρωες σε μια στιγμή. Η πρόταση του ΜακΚραμ ήταν μια επαναστατική ιδέα που επηρέασε βαθιά την εξέλιξη του ποδοσφαίρου και συνεχίζει να είναι ένα ζωτικό μέρος του αθλήματος.

Με την πάροδο του χρόνου, οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου έχουν υποστεί πολλές αλλαγές, αλλά η ιδέα του πέναλτι παραμένει αναλλοίωτη.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button