Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

17 Ιανουαρίου 1962: Η εξαγγελία για το γήπεδο 110.000 θέσεων στον Ρέντη

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στις 17 Ιανουαρίου του 1962 η διοίκηση του Ολυμπιακού εξήγγειλε την κατασκευή γηπέδου στον Ρέντη, χωρητικότητας 110.000 θέσεων.

Το τότε Καραϊσκάκη έκλεινε αρκετές φορές για έργα, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να δίνουν παιχνίδια ακόμη και στη Λεωφόρο και στη Φιλαδέλφεια. Γι’ αυτόν τον λόγο ο τότε πρόεδρος των Πειραιωτών, Γιώργος Ανδριανόπουλος, άρχισε να αναζητεί οικόπεδο κατάλληλο για να ανεγερθεί ένα γήπεδο πολλών χιλιάδων θέσεων. Ύστερα από αρκετές συζητήσεις και με τη βοήθεια του δημάρχου του Ρέντη βρέθηκε ο χώρος στη συγκεκριμένη περιοχή.

NOVA

Το ποσό της δαπάνης ανερχόταν στις έξι εκατομμύρια δραχμές, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να δηλώνει πρόθυμος να στηρίξει οικονομικά από την πλευρά του. Ανοίχτηκε ειδικός λογαριασμός στην τράπεζα και η ομάδα έδωσε φιλικά παιχνίδια για να συγκεντρωθούν τα έσοδα. Το 1962, σε συνδυασμό με την κρατική επιχορήγηση της ΓΓΑ ύψους 1 εκατομμυρίου δραχμών, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την αγορά του οικοπέδου και έστειλε συγχαρητήρια επιστολή.

Την επόμενη χρονιά έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου και αναμενόταν η ανέγερση των κερκίδων, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ξεπερνούσε τις 100 χιλιάδες θέσεις και θα ήταν ένα από τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου. Είχε σχεδιαστεί ακόμη και η μακέτα και είχαν γίνει μελέτες. Ωστόσο όταν η χούντα ανέλαβε την εξουσία τα πλάνα άλλαξαν και το γήπεδο δεν ολοκληρώθηκε. Ύστερα από σύσκεψη ανακοινώθηκε η εκταμίευση των 2,6 εκατ. δραχμών για την αγορά των υπολοίπων στρεμμάτων στον Ρέντη και παρουσιάστηκε η μακέτα του έργου. Οι εργασίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει έως τον Φεβρουάριο του 1969 και παρά τις υποσχέσεις της χούντας, τα έργα δεν προχώρησαν ποτέ.

Mechanical Solutions

Το 1970 δόθηκαν 20 εκατομμύρια δραχμές και πάλι όμως τα έργα δεν προχώρησαν. Ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου των χουντικών, που ανακοίνωναν ότι τα 10 εκατομμύρια δραχμές από αυτά που δόθηκαν στην Επιτροπή Γηπέδου του Ρέντη χρησιμοποιήθηκαν από τη διοίκηση Μπουζάκη το καλοκαίρι του 1969 για μεταγραφές. Τελικά τα χρήματα για να προχωρήσουν τα έργα δεν βρέθηκαν ποτέ. Πολλά χρόνια μετά ο χώρος εκείνος που προοριζόταν για το νέο γήπεδο έγινε το Προπονητικό Κέντρο Ρέντη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button