Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
SPORTS

Διαιτητές κατά ΕΠΟ: «Η διοίκηση δεν τίμησε την υπογραφή του προέδρου της, βρισκόμαστε στα δικαστήρια»

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Η Ένωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, μαζί με την Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, αναφέρθηκαν στην ΕΠΟ και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτήν την περίοδο, μέσω ανακοίνωσης.

Ειδικότερα, από την ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ, σχετικά με την κόντρα με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έγιναν γνωστά τα εξής:

NOVA

«Η ΕΔΠΕ – ΟΔΠΕ εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας όλων των διαιτητών (χωρίς διακρίσεις, προσθέσεις, εξαιρέσεις ή αφαιρέσεις διαιτητών) και για την εγγραφή της ως μέλους της ΕΠΟ (όπως άλλωστε επιβάλλει ο αθλητικός νόμος). Επειδή διάφοροι λένε και γράφουν πολλά και διαδίδουν ακόμα περισσότερα, υπενθυμίζουμε ότι ο μοναδικός λόγος που προσφύγαμε στην δικαιοσύνη ήταν για να υποχρεωθεί η ΕΠΟ να μας εγγράψει ως μέλος της.

»Η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, παρότι δεσμεύτηκε και ενώπιον του Δικαστηρίου ότι θα δρομολογήσει την εγγραφή μας, δυστυχώς δεν τήρησε τον λόγο και την υπογραφή του προέδρου της. Αυτή είναι η διαφορά μας με την ΕΠΟ και θα λυθεί οριστικά με την εγγραφή της ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ ως μέλους της ΕΠΟ.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

«Τα σωματεία διαιτητών που θέλει να δημιουργήσει η ΕΠΟ δεν είναι νόμιμα»

»Τα άλλα, νέου τύπου, σωματεία διαιτητών που θέλει η ΕΠΟ (με το πρόσχημα της Ολιστικής Μελέτης) να δημιουργήσει για να υποκαταστήσει την ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ και τους Συνδέσμους Διαιτητών, δεν είναι νόμιμα. Η Ολιστική Μελέτη προβλέπει σωματεία διαιτητών στα οποία να μετέχουν με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι εν ενεργεία διαιτητές, κάτι που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο αλλά (ήδη) και στο καταστατικό της ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ μετά την τελευταία τροποποίηση του. Για τους Νόμους της χώρας μας η διαιτησία είναι ενιαία και αδιαίρετη και είναι ισότιμο μέρος του ποδοσφαίρου και κάθε σωματείο -σύνδεσμος διαιτητών είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο.

Mechanical Solutions

»Αρνούμαστε να αποδεχτούμε πρακτικές, λογικές και σχέδια διακρίσεων και διαχωρισμών των διαιτητών. Ακόμα περισσότερο αρνούμαστε να εκχωρήσουμε στην διοίκηση της ΕΠΟ και κάποιους ποδοσφαιρικούς παράγοντες την δικαιοδοσία να αποφασίζουν οι ίδιοι κατά το δοκούν για το ποιοι διαιτητές θα μετέχουν ως μέλη συνδέσμων διαιτητών, ποιοι θα διοικούν και ποιοι θα εκπροσωπούν τους φορείς εκπροσώπησης των διαιτητών στην ΕΠΟ. Και για να το πούμε πιο απλά και προς όλους: ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ και ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ την αυτονομία και ανεξαρτησία των σωματείων των διαιτητών (δηλαδή των Συνδέσμων και της Ένωσης-Ομοσπονδίας Διαιτητών).

»Επιλέγουμε να εργαζόμαστε συντεταγμένα, νόμιμα και καταστατικά, με σύνεση και προσήλωση στον στόχο και αποφεύγοντας συνειδητά τις άσκοπες δημόσιες αντεγκλήσεις με οποιονδήποτε διαιτητή ή μη διαιτητή. Για αυτό δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να απαντάμε κάθε φορά που κάποιος αυτόκλητος σωτήρας δίνει συνεντεύξεις ή κάνει καταγγελίες για ανύπαρκτα θέματα για την αυτοπροβολή του. Γιατί τα πολλά “σου είπα, μου είπες” αποπροσανατολίζουν και υπονομεύουν τον αγώνα που δίνουμε.

»Καλούμε όσους ενδιαφέρονται ειλικρινά και πραγματικά για την ανεξαρτησία και την αυτονομία των διαιτητών ποδοσφαίρου να συστρατευτούν με την ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ και τη νομιμότητα, να εργαστούν για τους σκοπούς της και να κλείσουν τα αυτιά τους στις κάθε λογής σειρήνες που επιθυμούν οι εκπρόσωποι των διαιτητών να λαμβάνουν χρίσματα και να δίδουν διαπιστευτήρια στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. / Ε.Δ. – Ο.Δ.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιανναδάκης Εμμανουήλ Καραμάνης Γεώργιος»


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο