Nbaxevanis

Europlan
KOSA
SPORTS

Απασφάλισε ο Μπούσης – «Ποιος έχει στηρίξει τον ΟΦΗ στην Κρήτη;»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, αλλά και πικραμένος, εμφανίστηκε σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Παράλληλα δεν έκρυψε την πικρία του για τα όσα του έχουν προσάψει, ενώ αποκάλυψε και την παρότρυνση του πατέρα του να αποχωρήσει απο την ομάδα μετά την ανακοίνωση των οργανωμένων, πριν απο μερικές ημέρες.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Mechanical Solutions

Τις σκέψεις του για το αγωνιστικό κομμάτι: «έχουν γίνει μερικά λάθη έγιναν αλλαγές με διαφορά πρόσωπα τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέχρι τον Γενάρη που θα γίνουν μεταγραφές. Είναι ένας προπονητής που δεν έχει ξαναέρθει στο Ηράκλειο προσπαθούμε να σταθεροποιηθεί και όταν χρειαστεί θα γίνουν οι μεταγραφές που χρειάζονται για να δοθεί η ώθηση».

Αν αυτές οι αλλαγές άργησαν: «το αποτέλεσμα δείχνει ότι αργήσαμε δεν είναι μυστικό. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι καθυστερήσαμε. Περάσαμε τραυματισμούς κάποιοι παίκτες που έπρεπε να κλείσουν δεν έκλεισαν αυτό που θα κάνουμε είναι το καλύτερο. Όταν πήραμε αποφάσεις τις πήραμε με το καλύτερο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε το κάνουμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε τον Γενάρη έπρεπε να το κάνουμε».

Σε ερώτηση για το εάν οι αποχωρήσεις Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά, επηρεάζουν το «σχέδιο» του, ανέφερε: «το σχέδιο είναι πάντα το ίδιο. Όταν ήρθα εδώ δεν βρήκα ούτε μπάλες ήταν μισογκρεμισμένα όλα, πολλοί λένε τι είναι το πρότζεκτ του ΟΦΗ, αυτό είναι το πρότζεκτ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε σε μερικά χρόνια τα αποτελέσματα με μικρά παιδιά. Η ομάδα έπαιξε Ευρώπη έχει τα πάνω κάτω της. Αυτό που θέλω είναι να υπάρχει σταθερότητα. Δεν ήρθα στον ΟΦΗ να παίζουμε 8-10 θέση αλλά η δίκη μας απόφαση είναι να χτυπάμε τις έξι πρώτες θέσεις και να διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη, αυτό αξίζει στον ΟΦΗ και την Κρήτη, δεν πρέπει να κινδυνεύει αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο κάπου σε αδικεί αλλά θα γυρίσει».

Για την ανακοίνωση των οργανωμένων του ΟΦΗ, τόνισε: «για μένα είναι κάτι που το νιώθω, γιατί τα τελευταία 20 χρόνια τι έχει περάσει ο ΟΦΗ; Αν δεν ερχόταν ο Μπούσης το 2018 τώρα ο ΟΦΗ θα έπαιζε τοπικό. Έστειλα 300 χιλ χωρίς να έχω υπογράψει τίποτα. Εγώ δεν λέω ότι τα κάνω όλα σωστά αλλά εγώ βάζω τα χρήματα μου. Ποιος έχει στηρίξει τον ΟΦΗ στην Κρήτη; Προχθές πουλήσαμε 1000 εισιτήρια με τον Ιωνικό και πήγα στον Άρη και είχε 12 χιλιάδες εισιτήρια. Ποσά ξενοδοχεία έχει η πόλη; 4 χρόνια που είμαι στον ΟΦΗ δεν έχει έρθει ένας μεγάλος επιχειρηματίας της Κρήτης που έχει ξενοδοχεία που να πει θα φιλοξενήσω την ομάδα, αυτό είμαστε μεγάλη ομάδα;

Ο κόσμος που έχει στο γήπεδο, κάποιος που δουλεύει, στηρίζει, από τον απλό κόσμο έχουμε μεγαλύτερη στήριξη παρά από διάφορους μεγάλους επιχειρηματίες. Όταν με έφεραν στην Κρήτη οι Σαμαραδες και μου παρουσίασαν αυτό το πρότζεκτ. Μέχρι και τις φανέλες έπρεπε να αγοράζω για να παίζει ο ΟΦΗ και τώρα είναι οι Τσικνάκηδες και δεν αγοράζουμε φανέλες. Αν νομίζετε ότι αυτό που κάνω δεν είναι σωστό, θα σώσουμε την ομάδα και θα δώσω την ομάδα εκεί που πρέπει να την δώσω. Αυτά τα λεφτά που έχω βάλει εγώ στον ΟΦΗ δεν τα έχει βάλει κανένας. Νιώθω πολύ αδικημένος έφερα τον Μηνά Λυσάνδρου, έφερα τον Νταμπράουσκας, δεν θα ερχόντουσαν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι, εάν δεν ήμουν εγώ και αν ακούω αυτά τα πράγματα. Μέχρι και ο πατέρας μου με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ποσά χρήματα έδωσες στην ομάδα, έλα στα δίνω εγώ και παρέδωσε τα κλειδιά.

Πρέπει να ντρέπονται που γράφουν αυτά τα πράγματα για μένα και να τα διαβάζει η οικογένεια μου στην Αμερική. Όταν έρχομαι στο Ηράκλειο κάνω τόσα χιλιόμετρα για να έρθω και δεν έχω ανάγκη τίποτα. Ούτε χρήματα έχω πάρει ούτε τίποτα, μόνο χρήματα βάζω. Αν νομίζετε ότι έχω ανάγκη να με χειροκροτήσει το γήπεδο τότε είστε εκτός πραγματικότητας. Δεν τα χρειάζομαι αυτά τα πράγματα, θέλω να μου μιλάει και ο τελευταίος, έχει δεν έχει χρήματα. Ένας άνθρωπος που έχει αξιοπρέπεια θα με χαιρετάει. Δουλεύω από μικρό παιδί στην Αμερική για επτά μέρες την εβδομάδα και έχω μια αξιοπρέπεια που έχω.

Η ΑΕΚ όταν έπαιζε Γ Εθνική πηγαίνανε στο γήπεδο 30 χιλιάδες κόσμος, ο Άρης έκοβε 10 χιλ. διαρκείας και ‘μεις εδώ πρέπει να παρακαλέσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο; Και όλο κάτι έχουμε; Έχουμε δυο σουίτες και θέλουμε να φτιάξουμε και γήπεδο, και δεν μπορούμε να πουλήσουμε δυο σουίτες έχουμε πουλήσει τη μια. Πήγα στο Καραϊσκάκη και ετοιμαζόταν μία γυναίκα να αγοράσει σουίτα στη γωνία με 100.000 ευρώ. Λέτε ορισμένοι ότι είπα μικρή ομάδα αλλά τα ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά. Δεν εννοούσα ότι ο ΟΦΗ είναι μικρή ομάδα. Προσπαθώ να σας μιλήσω με το καλύτερο που μπορώ.

Όταν είπα μικρή ομάδα, δεν εννοούσα μικρή ομάδα, εννοούσα συγκριτικά με τις τρεις μεγάλες της Αθήνας και τον ΠΑΟΚ. Με μια στραβή βρίζουμε τους παίκτες, αυτό είναι η στήριξη; Αντί να τον στηρίξουμε και να πούμε οκ κάναμε λάθη ήρθε ο Νταμπράουσκας και είπε ότι έχω τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και βγήκαν να τον κοροϊδέψουν. Στις δουλειές σας εσείς δεν κάνετε λάθη; Ανθρώπινο είναι, ήρθε ένας προπονητής όπως ο Νταμπράουσκας, αντί να τους στηρίξουμε, πάμε να τους θάψουμε.

Αν φύγω από τον ΟΦΗ, ο ΟΦΗ θα με κάνει να φύγω. Όταν εγώ σας λέω ότι θέλω να φτιάξω το γήπεδο, να βάλω τα πράγματα σε μία σειρά. Τι πράγματα είναι αυτά; Βρίζουν τον Μαρινάκη, έβριζαν τον Κόκκαλη, μέχρι να κάνει το γήπεδο ο Μελισσανίδης τον έβριζαν. Ο άλλος έρχεται στο γήπεδο με το παιδί του και ακούει να βρίζουν. Πάω στο γήπεδο με την ΑΕΚ και έβριζαν τον Ολυμπιακό. Είμαι περήφανος που πάω σε κάθε γήπεδο, ποιος άλλος το κάνει; Παντού πάνω, σε όλα τα γήπεδα έχω πάει.

Την ίδια ημέρα πήγα και στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού την ίδια ημέρα, ποιος άλλος μπορεί να το κάνει αυτό; Όταν μίλησα με τον Μελισσανίδη, λέγανε πως είμαι με τον Μελισσανίδη, όταν μίλησα με τον Σαββίδη, ήμουν με τον Σαββίδη, όταν μίλησα με τον Μαρινάκη, ήμουν με τον Ολυμπιακό. Όλο κάτι υπάρχει από πίσω, πάντα, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό.

Πόσα λεφτά πληρώσαμε πέρυσι σε τιμωρίες; Θα μπορούσε να έχουμε πάρει έναν παίκτη. Δεν μπορώ αυτόν τον αρνητισμό. Μπαίνω στο γήπεδο προχθές και ο πρώτος που με συναντάει μου λέει «καλά έκανες και τους καθάρισες όλους», αυτό νομίζουν θέλω να ακούσω εγώ ερχόμενος από την Αμερική; Αν δεν σε πικραίνει κάποιος που φεύγει από δίπλα σου, τότε δεν είσαι ανθρώπινος, εντάξει δεν δούλεψε η συνεργασία it’s ok, κοιτάμε μπροστά. Αντί να μου πει «να πάρουμε τη νίκη», μου λένε αρνητικά πράγματα.

Για μένα είναι αναγνώριση το χειροκρότημα, το σέβομαι αυτό το πράγμα, εμείς πρέπει να κερδίζουμε αυτούς τους αγώνες με Ιωνικό, Λαμία, Παναιτωλικό κλπ και εάν μπορέσουμε να πάρουμε με τους μεγάλους να είναι ένα plus».

Για την βαθμολογική θέση της ομάδας και εάν υπάρχει σκέψη-σχέδιο διαχείρισης κρίσης σε περίπτωση υποβιβασμού, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός: «όχι, δεν θα πέσει η ομάδα. Αν η ομάδα κέρδιζε Λαμία και Ιωνικό, τώρα δεν θα μιλούσαμε και θα κάναμε άλλη κουβέντα. Η διακοπή έρχεται και όλα θα είναι διαφορετικά. Αν έπαιζε ο Νέιρα και ο Τοραλ θα ήταν διαφορετική η εικόνα. Εγώ πιστεύω πως η ομάδα δεν θα πέσει με την δουλειά που θα γίνει η διακοπή και η ομάδα θα είναι καλύτερη στον δεύτερο γύρο. Εάν έπαιζαν Τοράλ-Νέιρα δεν θα είχαμε δύο παραπάνω παίχτες; Τον Ιανουάριο θα έρθουν 2-3 παίχτες, δεν ξέρω ακριβώς το νούμερο, όσοι θα χρειαστεί να έρθουν, θα έρθουν να είναι η ομάδα καλά και να προχωρήσει».

Για τους ανθρώπους που συμβάλλουν οικονομικά, πρόσθεσε: «Ο Μηνάς Χαλκιαδάκης είναι από τους ελάχιστους που έχει στηρίξει και βοηθήσει την ομάδα και στα άσχημα και στα καλά της. Όταν πρωτοήρθα στον ΟΦΗ βάζανε ταμπέλες στο γήπεδο και δεν πληρώνανε, τώρα ότι ταμπέλα υπάρχει στο γήπεδο είναι πληρωμένη, σέβομαι όλους αυτούς που βάζουν λεφτά. Άσχετα από το ποσό. Υπάρχουν άνθρωποι που αυτό που μπορούν το κάνουν».

Σε νέα ερώτηση για τις αλλαγές που έγιναν σε γρήγορο χρονικό διάστημα και για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και το πλάνο του για τον ΟΦΗ: «Η δομή λειτουργίας της ομάδας χτίζεται γύρω από τον προπονητή, που είναι ένας καταξιωμένος με μεγάλη προσωπικότητα και σε συνεργασία μαζί του θα καταλήξουμε στην πλήρωση όλων των κενών θέσεων, όπως για παράδειγμα του τμήματος σκάουτινγκ που είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας».

Για τα «πάνω-κάτω» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο ίδιος ανέφερε: «τα πάνω-κάτω για τον ΟΦΗ δεν είναι κάτι καλό, θέλω να υπάρχει σταθερότητα, δεν είναι καλό για κανέναν αυτό το πάνω-κάτω που γίνεται, θέλω να υπάρχει σταθερότητα να μπαίνει στους στόχους του κάθε χρόνο και να είναι αυτό που πρέπει να είναι».

Για την αλλαγή του σήματος: «εμείς δεν ήρθαμε να ξεγράψουμε την ιστορία του ΟΦΗ, ήρθαμε να την ισχυροποιήσουμε. Καταλαβαίνω το δέσιμο και την αγάπη του κόσμου με το σήμα του ΟΦΗ. Η ομάδα είναι ίδια, εδώ όμως προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο, γιατί στεκόμαστε στην αλλαγή του σήματος; Έχει αλλάξει 30 φορές στην ιστορία της ομάδας. Εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα το κάναμε διαφορετικά με τη συμμετοχή του κόσμου, αλλά δεν είμαι τζίνι. Να κρατήσουμε τις καλές αναμνήσεις και να κοιτάμε μπροστά. Να χτίσουμε κάτι καινούργιο. Προχωράμε μπροστά, αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, ίσως βάζαμε τη συμμετοχή του κόσμου, όπως έγινε με το λεωφορείο, γιατί είδαμε την χαρά του, δεν μπορεί το σήμα να ξαναλλάξει».

Για το γήπεδο και τις σκέψεις του, τόσο για το «σχέδιο» όσο και για τον χώρο: «κάναμε μία μελέτη μήπως γινόταν νέο γήπεδο στο «Γεντί Κουλέ», αλλά είναι στο όριο και εμείς δεν θέλουμε να το κάνουμε στο όριο γιατί σε 1-2 ή 3 χρόνια μπορεί να αλλάξουν οι κανονισμοί και να μην το έχουμε. Πρέπει να κάτσουμε με τους τοπικούς φορείς να βρούμε έναν χώρο μέσα στο Ηράκλειο, να γίνει ανταλλαγή της έκτασης για ένα γήπεδο αρχικά 12 χιλιάδων θέσεων με προοπτική να μπορεί να γίνει 20 χιλιάδων θέσεων. Εκεί που είμαστε, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν βλέπεις το ΒΑΚ, ανοίγει η καρδιά σου, αλλά αν δεν πάει καλά το παιχνίδι, τότε δυστυχώς τα κακά σε επηρεάζουν, ενώ όταν παίρνεις μία χαρά, νιώθεις ωραία. Αυτό που με νοιάζει τώρα είναι το παιχνίδι της Δευτέρας (σ.σ. με Λεβαδειακό), να κερδίσουμε την Δευτέρα και να πάρουμε μία ώθηση στη διακοπή».

Για την αποχώρηση του Εμπορικού Διευθυντή κ. Παπαβασιλάκη: «Ο Λεωνίδας είναι ένα από τα καλά παιδιά, ένας άνθρωπος σοβαρός, έφερε κοντά στην ομάδα ανθρώπους σοβαρούς. Τον ευχαριστώ για αυτό που έχει κάνει μέχρι τώρα. Προχωράμε μπροστά».

Για το εάν έχει μετανιώσει για κάτι αυτά τα τέσσερα χρόνια: «όχι δεν έχω μετανιώσει, αυτό που σας είπα, είναι αυτά που παίρνεις από μία νίκη ή όταν δεν πηγαίνει καλά. Εμένα μου αρέσουν οι προκλήσεις».

Για το εάν υπάρξει «συμπαίκτης» στην ΠΑΕ: «Ο Παλυβός ήταν θείος μου κι αν δεν τα πας καλά με το θείο σου γιατί να πάρω ένα ρίσκο και να μη τα πάω καλά και με κάποιον άλλον; Ποιος έχει βάλει τα χρήματα που έχω βάλει εγώ στον ΟΦΗ; Κανένας! Να έρθει δηλαδή κάποιος συμπαίκτης και πες πως τον Γενάρη εγώ θέλω τρεις παίκτες που κοστίζουν 500 χιλιάρικα και ο συμπαίκτης δεν θέλει να τα βάλει. Εγώ τι θα κάνω; Θα πάμε στα δικαστήρια; Να έχω άλλα πράγματα στο κεφάλι μου. Εγώ πάω μόνος μου και έτσι όπως είμαστε θα μείνουμε. Ολοι έχουν άποψη, αλλά όταν έρχεται η ώρα να μπει το χέρι στην τσέπη εκεί φαίνεται ο άλλος. Δυστυχώς όταν έρχεται αυτή η ώρα ουδείς θέλει να βοηθήσει».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button