ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
MOTO & AUTO

Ρυμουλκούμενα οχήματα: Παράταση για την απόκτηση άδειας κυκλοφορίας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Νέα προθεσμία έως τις 18 Δεκεμβρίου του 2023, δόθηκε για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων σε μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα οχήματα κατηγορίας Ο1.

Παράταση έως τις 18 Δεκεμβρίου του 2023 για την απόκτηση αδειών κυκλοφορίας στα μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα οχήματα κατηγορίας Ο1, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκατασκευών, που δεν έχουν εφοδιαστεί με άδεια ρυμούλκησης έως τις 31/12/2022, χορηγείται με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών στα ανωτέρω οχήματα εκδίδεται άδεια κυκλοφορίας και χορηγούνται πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας διαφορετικό από αυτό του έλκοντος οχήματος και τίθενται σε κυκλοφορία ως ανεξάρτητα οχήματα, σύμφωνα με τις διατάξεις προβλέπονται στη σχετική υπουργική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για τη δυνατότητα κτήσης στοιχείων κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα, είναι μεταξύ άλλων, η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης από Μηχανολόγο Μηχανικό ή Τεχνολόγο Μηχανολόγο Μηχανικό, όπου θα δηλώνονται τα τεχνικά στοιχεία του ρυμουλκούμενου και θα βεβαιώνει ότι έχει ελέγξει το όχημα, το έκρινε τεχνικά άρτιο και κατάλληλο για κυκλοφορία, καθώς και ότι πληροί τους απαραίτητους όρους της ασφαλούς κυκλοφορίας, όπως αυτοί καθορίζονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

“IN_AND_OUT

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Δίνουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων οχημάτων να ρυθμίσουν την εκκρεμότητα με τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων που βρίσκονται στην κατοχή τους, με όρους που διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια».

Mechanical Solutions

Ταυτόχρονα, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Παπαδόπουλος και σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων που έχουν τεθεί σχετικά με την ακινησία ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων και τροχοσκηνών για τα οποία έχουν χορηγηθεί στοιχεία κυκλοφορίας, διευκρινίζεται ότι η σχετική διαδικασία θέσης σε ακινησία των ανωτέρω οχημάτων θα διενεργείται στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης θα προσκομίζει τη βεβαίωση για τη θέση σε ακινησία του τροχόσπιτου, που θα εκδίδει η Διεύθυνση Μεταφορών, στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το διάστημα της ακινησίας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button