Nbaxevanis

Europlan
KOSA
MOTO & AUTO

Νέα μόδα: Κλέβουν ανταλλακτικά από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Γιατί οι κλέφτες δεν κλέβουν πλέον ολόκληρα αυτοκίνητα; Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με φρικιαστικές εικόνες που αφορούν σε αυτοκίνητα επάνω σε τσιμεντόλιθους ή αυτοκίνητα που λείπουν πολλά εξαρτήματά τους...

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Παλαιότερα η κλοπή ενός αυτοκινήτου ήταν εύκολη υπόθεση και οι κλέφτες απλά έκλεβαν ένα όχημα, το μετέφεραν σε κάποιο διαλυτήριο και στη συνέχεια πωλούσαν τα ανταλλακτικά του είτε μέσω του Διαδικτύου είτε μέσω κάποια εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών με την οποία «συνεργάζονταν».

Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και οι κλέφτες πλέον προτιμούν να «γδύνουν» τα αυτοκίνητα που τους ενδιαφέρουν εκεί που βρίσκονται σταθμευμένα παρά να διακινδυνεύσουν να τα μεταφέρουν ολόκληρα σε κάποια αποθήκη ή να τα πουλήσουν σε κάποια εμπορία μεταχειρισμένων ανταλλακτικών για πολύ λίγα χρήματα καθώς κάποιος θα πρέπει να «εξαφανίσει» ολόκληρο το σασί (αμάξωμα).

Mechanical Solutions

Σύμφωνα με πληροφορίες πλέον οι κλέφτες αυτοκινήτων προτιμούν να πωλούν στις εμπορίες μεταχειρισμένων ανταλλακτικών εξαρτήματα ή ανταλλακτικά που είναι σε έλλειψη ως καινούρια αποκομίζοντας περισσότερα χρήματα.

Ειδικότερα οι κλέφτες προτιμούν να πουλήσουν μαζικά 10 «μούρες» αυτοκινήτων, όπως χαρακτηριστικά τις αναφέρουν οι οποίες περιλαμβάνουν προφυλακτήρα, μετόπη, φανάρια, φλας, καπό και ίσως και φτερά έναντι 1.500 ευρώ έκαστη ή 1.000 ευρώ για προφυλακτήρα με φανάρια και φλας, από το να κλέψουν ολόκληρο το αυτοκίνητο με τον κίνδυνο να πιαστούν από κάποιο κρυφό GPS.

Επίσης την τιμητική τους έχουν και τα ζαντολάστιχα αλουμινίου εξαιτίας της υψηλής αξίας που έχουν στην πώληση ως μέταλλο ή ως ανταλλακτικά ενώ σε χαμηλότερες τιμές έως 700-800 ευρώ πωλούνται τα πίσω μέρη των αυτοκινήτων που περιλαμβάνουν πίσω πόρτα (πορτ-μπαγκάζ), φανάρια μέχρι και κεραία ουρανού!

Πρόσφατα μάλιστα ένας συνάδελφος ο Δημήτρης Γιατζόγλου κοινοποίησε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής την φωτογραφία του αυτοκινήτου του ή μάλλον ότι είχαν αφήσει οι κλέφτες στο αυτοκίνητό του επισημαίνοντας ότι: «Το δώρο για την γιορτή μου. Βρήκα έτσι το αυτοκίνητο μου στο πάρκινγκ του σπιτιού μου.»

Μονόδρομος η ασφάλιση για ολική ή μερική κλοπή

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έναντι της νέας απειλής που έχει να κάνει τόσο με τα ανταλλακτικά από αυτοκίνητα όσο και από τους καταλύτες με έναν και μόνο τρόπο μπορούν να προστατευθούν ο οποίος δεν είναι άλλος από το γεγονός στις ασφαλιστικές καλύψεις του συμβολαίου τους να περιλαμβάνεται η ολική ή μερική κλοπή. Μόνο με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να «κοιμούνται» ήσυχοι έναντι της νέας γενιάς των κλεφτών οι οποίοι απλά «ξηλώνουν» είτε το εμπρόσθιο είτε το πίσω μέρος του οχήματος είτε τον καταλύτη του με στόχο την άμεση πώλησή τους σε επιχειρήσεις με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Ποιες μάρκες είναι στο στόχαστρο των κλεφτών

Οι κλέφτες πλέον δεν στοχεύουν σε αυτοκίνητα που αποτελούν εύκολη «λεία» για αυτούς όπως οχήματα παρκαρισμένα σε σκοτεινούς και ερημικούς δρόμους αλλά προτιμούν μοντέλα που τα ανταλλακτικά τους πωλούνται αμέσως και σε υψηλές τιμές.

Οι μάρκες που καταγράφουν τις υψηλότερες πωλήσεις στα καινούρια ΙΧ αλλά και στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα αποτελούν τους βασικούς στόχους των κλεφτών με εξαίρεση κάποια υπερπολυτελή μοντέλα για τα οποία γίνεται «ειδική» διαπραγμάτευση της τιμής.

Μάρκες όπως οι Toyota, Peugeot, Renault, Smart, Citroen, Opel, Ford, Nissan, Hyundai και Suzuki αποτελούν τις βασικότερες φίρμες που «κυνηγούν» οι κλέφτες καθώς καταγράφονται καθυστερήσεις στην παράδοση των καινούριων ανταλλακτικών με αποτέλεσμα τα κλεμμένα εξαρτήματα και ανταλλακτικά να διατίθενται πολύ εύκολα και σε πολύ υψηλές τιμές στην αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button