Σάββατο, 15 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΠρωινό ξύπνημα: 8 τρόποι για να ξυπνάς με ευκολία

Πρωινό ξύπνημα: 8 τρόποι για να ξυπνάς με ευκολία

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Αν είσαι λάτρης του ύπνου και θέλεις να βρίσκεσαι συνεχώς στο κρεβάτι, μην νιώθεις ενοχές. Δεν είσαι ο μόνος-η. Όλοι λίγο πολύ ελκόμαστε από την όμορφη τεμπελιά που εκπέμπει το κρεβάτι μας.

Ας συμφωνήσουμε ότι ο ύπνος είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Όταν ξυπνάς την ώρα που το σώμα σου έχει ξεκουραστεί και το πρόσωπό σου είναι φρέσκο και λαμπερό, είναι το ιδανικό πρωινό ξύπνημα. Και αυτό συνήθως συμβαίνει τα Σαββατοκύριακα.

mechanical adv 2021

Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να ξυπνήσεις πιο νωρίς και να πας στη δουλειά; Όταν δεν έχεις συμπληρώσει τις ώρες του ύπνου που πρέπει και αισθάνεσαι ότι σέρνεσαι στη διαδρομή σου προς το μπάνιο;

apostolakis adv 2

Το να πατάς αρκετές φορές το snooze πριν τελικά σηκωθείς από το κρεβάτι είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι κάτι κάνεις λάθος. Και πρέπει να κάνεις κάτι γι΄ αυτό.

Εμείς σου παραθέτουμε 8 επιστημονικούς τρόπους για να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να ξυπνάει με ευκολία το πρωί.

1. Βάλε πρόγραμμα στον ύπνο

Το πρώτο κλειδί στην υπόθεση είναι να βρεις πόσες ώρες χρειάζεται το σώμα σου ώστε να είσαι γεμάτη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται από 7 έως 9 ώρες ημερησίως. Υστερα, προσπάθησε να είσαι συνεπής σε μια συγκεκριμένη ώρα που κοιμάσαι. Φρόντισε να βάλεις ένα πρόγραμμα και να πέφτεις για ύπνο μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνάς το πρωί με περισσότερη ευκολία.

2. Βελτίωσε την ρουτίνα σου πριν από τον ύπνο

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάζεις το κινητό σου ή το τάμπλετ πριν κοιμηθείς, να μην πίνεις αλκοόλ πριν τον ύπνο και να μην καταναλώνεις καφέ τουλάχιστον 6 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.

3. Μετακίνησε το ξυπνητήρι

Άλλαξε θέση στο ξυπνητήρι ώστε να μην μπορείς με ευκολία να πατήσεις το snooze. Bάλε το ξυπνητήρι σου σε ένα σημείο όπου δεν μπορείς να φτάσεις εάν δεν σηκωθείς. Όχι στο κομοδίνο σου.

4. Βελτίωσε τη διατροφή σου

Ο ρόλος της διατροφής φαίνεται να είναι σημαντικός στη διασφάλιση ενός ικανοποιητικού και ποιοτικού ύπνου. Διατήρησε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχει διαπιστωθεί ότι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και τα ισορροπημένα γεύματα σχετίζονται με την καλή ποιότητα του ύπνου.

5. Απόλαυσε τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η έκθεση στον ήλιο μάς βοηθά να κάνουμε ποιοτικότερο ύπνο το βράδυ.

6. Να κάνεις γυμναστική σε τακτική βάση

7. Πιες νερό αμέσως μόλις ξυπνήσεις

Μην πιεις καφέ, αλλά νερό. Το σώμα σου μετά από αρκετές ώρες χωρίς νερό, χρειάζεται αναπλήρωση. Η ενυδάτωση που θα πάρεις θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι.

8. Φρόντισε να ξυπνάς με φυσικό φως

Είναι αδύνατο να ξυπνήσεις με ευκολία σε ένα απόλυτο σκοτάδι. Το φως του ήλιου θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις με περισσότερη ευκολία από το φως της λάμπας.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble