Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEO «τέλειος» Φεβρουάριος | Εχει μία ξεχωριστή αρμονία

O «τέλειος» Φεβρουάριος | Εχει μία ξεχωριστή αρμονία

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Από άποψη ημερολογιακής αρμονίας ο Φεβρουάριος του 2021 είναι ιδιαίτερος. Οι 28 μέρες του εκτείνονται σε τέσσερις πλήρεις εβδομάδες, η 1η του μηνός είναι σήμερα Δευτέρα και η τελευταία Κυριακή. Δεν πρόκειται βέβαια για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, αλλά όποτε συμβαίνει τραβά την προσοχή, ακόμη και της Microsoft, που θέλησε να υπογραμμίσει την συμμετρία του φετινού Φεβρουαρίου στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο.

Bέβαια αυτή η συμμετρία εντυπωσιάζει κυρίως όσους χρησιμοποιούν το ημερολόγιο που βασίζεται στο διεθνές πρότυπο Ιso 8601. Στα ημερολόγια ορισμένων χωρών όπως πχ. στον Καναδά ή στις ΗΠΑ η εβδομάδα ξεκινά από την Κυριακή. Η επόμενη φορά που θα εμφανιστεί «τέλειος» Φεβρουάριος με τέσσερις εβδομάδες που θα ξεκινά Δευτέρα θα είναι το 2027, ενώ η τελευταία φορά ήταν το 2010. Τα διαστήματα που μεσολαβούν από την επανάληψη αυτού του ημερολογιακού φαινομένου είναι συνήθως έξι ή έντεκα και σπανιότερα δώδεκα χρόνια.

mechanical adv 2021

13 μήνες με 28 ημέρες;

apostolakis adv 2

Στη δεκαετία του 1920 ο Μόζες Κότσγουερθ, σιδηροδρομικός υπάλληλος, είχε προτείνει τη δημιουργία ενός νέου ημερολογίου με 13 τέλειους μήνες των 28 ημερών, με στόχο την απλοποίηση πρακτικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών. Κατά τη γνώμη του Βρετανού ο επιπλέον μήνας, ονόματι «Sol» θα έπρεπε να εισαχθεί το καλοκαίρι, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου. Επειδή το ημερολόγιο των 13 μηνών θα είχε 364 αντί 365 ημερών, ο Κότσγουερθ σκέφτηκε να προστεθεί η επιπλέον μέρα το καλοκαίρι, την περίοδο των διακοπών. Η ιδέα του αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας ήδη από τη δεκαετία του 1930.

Ο Φεβρουάριος έχει πάρει το όνομά του από τους ρωμαϊκούς εορτασμούς εξαγνισμών που ονομάζονταν februa και τελούνταν στο τέλος του χειμώνα προς τιμήν της θεότητας Γιούνο (Juno), αντίστοιχης της Ήρας από την ελληνική μυθολογία. Αναφορές στους συγκεκριμένους εορτασμούς συναντούμε ήδη στο «Ημερολόγιο» (Fasti) του ποιητή Οβίδιου. Στις τελετές αυτές εξαγνίζονταν οι συμμετέχοντες από κάθε αμαρτία και κακό.

Μένει να δούμε αν αυτός ο τέλειος ημερολογιακά Φεβρουάριος του 2021 θα είναι τέλειος και στην πράξη. Ή μήπως θα μας επιφυλάξει νέες εκπλήξεις;

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble