Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΟ καλός ύπνος αυξάνει τη διάρκεια της ζωής μας

Ο καλός ύπνος αυξάνει τη διάρκεια της ζωής μας

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Τα οφέλη του καλού ύπνου έχουν καταγραφεί σε αρκετές μελέτες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η διάρκεια και η ποιότητα ενός ύπνου προσφέρουν καλύτερη υγεία και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής ανδρών και γυναικών.

Μια ακόμα μελέτη που έγινε σε 25 νέους άνδρες και γυναίκες έδειξε ότι οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από τις γυναίκες να αρρωστήσουν αν δεν κοιμούνται καλά.

mechanical adv 2021

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κοιμούνταν τουλάχιστον 2 ώρες λιγότερο κάθε βράδυ από τις κανονικές ώρες ύπνου. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της μελέτης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η επίδοσή τους στα τεστ που τους υπέβαλαν ήταν σημαντικά μειωμένη.

apostolakis adv 2

Επίσης, οι εξετάσεις αίματος δεν ήταν καλές ενώ, αυξήθηκαν τιμές του οργανισμού που συνδέονται με την πιθανή εμφάνιση κάποιας φλεγμονής.

Στους άνδρες διαφάνηκε ιδιαίτερα αυξημένος ο παράγοντας TNF (Tumor Necrosis Factor), ο οποίος σχετίζεται με την ανάπτυξη νόσων όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες είχαν χειρότερες επιδόσεις τόσο στα τεστ όσο και στις εξετάσεις αίματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες όταν κοιμούνται κανονικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου από τους άνδρες ενώ, όπως είπαν ακόμα και η φάση του REM (βαθύς ύπνος) στις γυναίκες είναι μεγαλύτερη.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι η έλλειψη ύπνου καθώς και κακή ποιότητα αυτού σχετίζεται με την εμφάνιση πολλών νόσων όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η καρδιακή ανεπάρκεια ακόμα και το εγκεφαλικό. Επιπροσθέτως, η έλλειψη ύπνου ευθύνεται για την αύξηση εργατικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων στους δρόμους.

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble