LIFE

Ντόγκο Αρτζεντίνο: Ο γίγαντας με την καρδιά μικρού παιδιούΈνας σκύλος της φυλής Ντόγκο Αρτζεντίνο μπορεί να ξεχωρίζει για το μεγάλο μέγεθος και τη σωματική του ρώμη, όμως έχει ευγενική καρδιά.

Είναι απολύτως προσηλωμένος στην οικογένειά του και θα την υπερασπιστεί, δίνοντας και τη ζωή του.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τον «γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού», όπως τον χαρακτηρίζει ο εκτροφέας, Βασίλης Γιαμιάς.

191118143301 doggo argentino6

swell adv 2021

Η φυλή δημιουργήθηκε στην Αργεντινή από τον Dr Antonio Martinez και τον αδελφό του. Σκοπός τους ήταν ένα σκυλί, ικανό να κυνηγήσει μεγάλα θηράματα, όπως είναι το πούμα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Είναι μια πρόσφατη φυλή, σχεδόν 80 χρόνων.

191118143303 doggo argentino7

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι αριστοκρατικό, ήσυχο και ισορροπημένο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεχωρίζει σε κάθε περίσταση, καθώς μπορεί να είναι τόσο μαχητικός και εκρηκτικός στο κυνήγι ενός αγριογούρουνου ή ενός πούμα, όσο και ο τέλειος σκύλος συντροφιάς μέσα στο σπίτι, χωρίς να ακούγεται.

Το μόνο που αναζητά, είναι να βρίσκεται δίπλα στον ιδιοκτήτη του. Αν είναι δυνατόν, να κάθεται πάνω στον καναπέ μαζί του.

Την αγάπη του για τον ιδιοκτήτη του την εκδηλώνει με συνεχές γλείψιμο του προσώπου του, ή των χεριών του.

Είναι πολύ ανθρωποκεντρικός και σιχαίνεται τη μοναξιά. Είναι ένας γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού.

Λόγω του κυνηγετικού του ενστίκτου θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα άλλα ζώα που δεν γνωρίζει, καθώς στο εσωτερικό της ψυχής του κρύβει έναν μεγάλο θηρευτή.

Επίσης, θα πρέπει να ενεργούμε με προσοχή κατά το μεγάλωμα ενός Ντόγκο Αρτζεντίνο, γιατί ως σκύλος είναι πολύ κυριαρχικός. Οπότε, οφείλουμε να του υποδείξουμε τα όριά του μέσα στην οικογένεια.

Με τα παιδιά είναι ένας εξαίρετος σκύλος και πολύ στοργικός. Πάντα θέλει να τα προστατεύει, και θα έδινε και τη ζωή του γι΄αυτά.

Όταν χρειαστεί να προφυλάξει την οικογένειά του, το Ντόγκο Αρτζεντίνο θα είναι πάντα εκεί, να δώσει σώμα και ψυχή για τους αγαπημένους του.

191118143328 doggo argentino8

Η μορφολογία δεν θα πρέπει να παραλείπεται, καθώς ένα σκυλί εργασίας έχει κυνο-τεχνικά χαρίσματα, ώστε να βγάλει εις πέρας τα καθήκοντά του.

Το ύψος ενός θηλυκού κυμαίνεται από 60 έως 65 εκ. και το βάρος του από 40 έως 45 κιλά, ενώ το ύψος ενός αρσενικού είναι από 62 έως 68 εκ. και τα κιλά του 43-50.

Το χρώμα του είναι λευκό και επιτρέπεται να έχει μία μαύρη ή σκουρόχρωμη βούλα, που καλύπτει έως το 30% του κεφαλιού του.

191118143304 doggo argentino9

Τα Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι υγιή και ανθεκτικά σκυλιά.

Θα πρέπει, όμως, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην εκτροφή τους και να τα εξετάζουμε για δυσπλασία ισχίου και αγκώνα, όπως και για καρδιά.

Είναι παθήσεις που συναντώνται σε όλες τις μεγαλόσωμες φυλές. Επίσης, θα πρέπει να εξετάζουμε την ακοή, καθώς παρατηρείται μια ευαισθησία.

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξουμε, είναι η χρωστική του δέρματος για την αποφυγή δερματοπάθειας.

Όλα αυτά, όμως, με τη δουλειά σωστών εκτροφέων βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ καλό στάδιο και οι σκύλοι μιας επιλεκτικής εκτροφής χαίρουν άκρας υγείας.

191118143257 doggo argentino3

Η εκπαίδευση του Ντόγκο Αρτζεντίνο θα πρέπει να ξεκινά από την ημέρα που θα πάρουμε τον σκύλο στο σπίτι μας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του γιατί είναι πάρα πολύ ευαίσθητος σκύλος και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να τον επιβραβεύουμε λεκτικά, αλλά και με λιχουδιές, ή με κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι.

Είναι ένας σκύλος που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είναι πάρα πολύ ήσυχος, όταν δεν ξεχνάμε την καθημερινή του άσκηση, η οποία του είναι αναγκαία, καθότι είναι ένας μεγάλος κυνηγός.

191118143229 doggo argentino5

Κατάλληλος ιδιοκτήτης γι΄αυτόν τον σκύλο είναι ο άνθρωπος που του αρέσει η φύση.

Με μεγάλη προθυμία ένα Ντόγκο Αρτζεντίνο θα συνοδεύσει την οικογένειά του ή τον ιδιοκτήτη του, στο τρέξιμο, στο κολύμπι, στην πεζοπορία, ακόμα και στο agility.

191118143300 doggo argentino4

Συμβουλές

  • Το Ντόγκο Αρτζεντίνο, όπως και κάθε φυλή, μπορεί να το αποκτήσει κάποιος με τη σωστή καθοδήγηση από τον εκτροφέα του
  • Θα πρέπει να ζει μέσα στο σπίτι, γιατί απεχθάνεται τη μοναξιά
  • Κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχνά ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου σκύλου, είναι ότι δεν τον βγάζουμε βόλτα χωρίς λουρί, γιατί το κυνηγετικό του ένστικτο είναι πάντα ενεργό και δεν θα χάσει την ευκαιρία να κυνηγήσει ένα πιθανό θήραμα
  • Ο χαρακτήρας του Ντόγκο Αρτζεντίνο αναγνωρίζεται μόνο από ανθρώπους μεγαλόκαρδους και με πολλές ευαισθησίες
  • Σε αυτή τη φυλή θα βρούμε την απόλυτη αφοσίωση του σκύλου προς τον άνθρωπο».

191118143228 doggo argentino2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button