Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήLIFEMobbing | Η χειρότερη αναπτυσσόμενη μορφή βίας σε χώρους εργασίας

Mobbing | Η χειρότερη αναπτυσσόμενη μορφή βίας σε χώρους εργασίας

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Για την ψυχολογική συντροφική βία αλλά και για το φαινόμενο του λεγόμενου «mobbing», δηλαδή της ηθικής και ψυχολογικής παρενόχλησης στην εργασία, έκανε λόγο η ψυχολόγος Κυριακή Κωφού στην εισήγησή της σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Thessaloniki-ΚΕΔΗΘ με θέμα: «Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!».

«Η ψυχολογική συντροφική βία υποτιμάται γιατί δεν είναι ορατή. Σπάνια όμως συναντάται μόνη καθώς υπάρχει και η σωματική βία. Η λεκτική βία που περιλαμβάνει μάλιστα υποτίμηση, συχνά μπερδεύει τα θύματα που αισθάνονται εξοικείωση και ασκείται από τον θύτη υπό του μανδύα του ενδιαφέροντος» τόνισε χαρακτηριστικά η κ.Κωφού στη διαδικτυακή εκδήλωση.

mechanical adv 2021

Όπως διευκρίνισε, η ψυχολογική βία περιλαμβάνει συμπεριφορά με σκοπό να βλάψει την ευημερία του θύματος και ο δράστης να πάρει τον έλεγχο τρομοκρατώντας τον.

apostolakis adv 2

«Γυναίκες είναι κυρίως τα θύματα της ψυχολογικής βίας η οποία έχει γραμμική πορεία, με τους δράστες να είναι αρχικά τρυφεροί και στη συνέχεια να εμφανίζουν καταχρηστική συμπεριφορά με προσβλητικά σχόλια και περιφρόνηση προς το θύμα. Επιπλέον, ο θύτης εμφανίζει μεγάλη διαφορά μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής τους εικόνας , εμφανίζοντας τα θύματα ως τρελούς ή ψεύτες» σχολίασε η κ.Κωφού.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης και στo φαινόμενο του «mobbing» που είναι, «η χειρότερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή βίας σε χώρους εργασίας».

«Πρόκειται για συναισθηματική επίθεση και αφορά στην ψυχολογική βία σε εργασιακούς χώρους που χορηγείται σε τόσο μικρές ποσότητες που είναι δύσκολο να αξιολογηθούν και με τις γυναίκες να είναι τα συχνότερα θύματα» ξεκαθάρισε.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble