Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
LIFE

Φακή: Η θρεπτική αξία και η επίδραση της στον οργανισμό μας

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Οι φακές αποτελούν ένα όσπριο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Ειδικότερα, περιέχουν υψηλά ποσά φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιες σε απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία όταν συνδυάζονται με δημητριακά ή προϊόντα τους, όπως το ψωμί ή το ρύζι, παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, εφάμιλλης του κρέατος.

NOVA

Από την άλλη, οι φακές είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και ιδιαίτερα αδιάλυτων, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και φυλλικού οξέος, καθώς ένα φλιτζάνι βρασμένης φακής καλύπτει σχεδόν πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες παιδιών και ενηλίκων.

Ακόμη, διαθέτουν σημαντικά ποσά θειαμίνης, βιταμίνης Β-6 , φωσφόρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και μαγγανίου, ενώ είναι πλούσιες σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Τέλος, αναφορικά με το πιο γνωστό διατροφικό τους χαρακτηριστικό, οι φακές έχουν πράγματι υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πως ο σίδηρος που περιέχουν παρουσιάζει χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, γι’ αυτό και προτείνεται ο συνδυασμός τους με πλούσιες πηγές βιταμίνης C, που ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο