Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEEμποδίζει την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού!

Eμποδίζει την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού!

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Δύο καφέδες την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που αναρρώνουν από την ασθένεια, όπως υποστηρίζει μια πρόσφατη έρευνα.

Επιστήμονες βρήκαν, ότι ο καφές μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των όγκων στις γυναίκες που έχουν λάβει θεραπεία με το φάρμακο tamoxifen.

mechanical adv 2021

Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι η κύρια ορμονική θεραπεία που χορηγείται σε γυναίκες που δεν έχουν περάσει στην εμμηνόπαυση και συνήθως λαμβάνεται για πέντε χρόνια ή και περισσότερο μετά από θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

apostolakis adv 2

Οι περισσότεροι όγκοι του καρκίνου του μαστού βασίζονται στα οιστρογόνα για την ανάπτυξή τους και το φάρμακο αυτό μπλοκάρει τα οιστρογόνα από το να φτάνουν στα καρκινικά κύτταρα. Αυτό, όπως αναφέρει η MailOnline, σημαίνει ως ο καρκίνος είτε αναπτύσσεται με πιο αργό ρυθμό ή σταματά να μεγαλώνει.

Στο πλαίσιο της εργασίας τους, σουηδοί και βρετανοί ερευνητές, μελέτησαν δεδομένα από 1.090 ασθενείς με καρκίνο του μαστού, ως συνέχεια μιας προηγούμενης έρευνας που διεξήχθη πριν από δύο χρόνια.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν, ότι πάνω από 500 γυναίκες που είχαν λάβει θεραπεία με tamoxifen και εκείνες που έπιναν τουλάχιστον δύο καφέδες την ημέρα, διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου σε σχέση με αυτές που έπιναν λιγότερο καφέ ή καθόλου καφέ.

«Η έρευνα δείχνει, ότι όσες έπιναν τουλάχιστον δύο καφέδες την ημέρα είχαν μικρότερους όγκους και χαμηλότερο ποσοστό ορμονο-εξαρτώμενων όγκων» εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια Ann Rosendahl από το πανεπιστήμιο Lund.
Οι ερευνητές μελέτησαν επισταμένα δύο ουσίες που περιέχονται στον καφέ: την καφεΐνη και το καφεϊκό οξύ.

Αυτό που βρήκαν ήταν, ότι τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού αντιδρούν σε αυτές τις ουσίες και ιδιαίτερα στην καφεΐνη.

Η καφεΐνη προκαλεί τη διαίρεση των κυττάρων σε χαμηλότερη συχνότητα, ενώ «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα πιο συχνά, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με λήψη tamoxifen.

«Αυτό μας δείχνει, ότι οι ουσίες αυτές έχουν μια επίδραση στα καρκινικά κύτταρα και απενεργοποιούν τις οδούς που απαιτούνται για την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων».

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ