LIFE

Διαλέγω καρπούζι και το θέλω να μην είναι «μάπα»…

Καρπούζι, για πολλούς, ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Η επιλογή όμως ενός γλυκού καρπουζιού δεν γίνεται στην τύχη. Θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποια βασικά βήματα, για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες – όταν το κόψεις – να αναφωνήσεις… «Μάπα το καρπούζι!».

Τι πρέπει να κάνεις:

caffeine adv2020b
  • Έλεγξε το χρώμα του: Δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ έντονο ούτε καθαρό.
  • Έλεγξε τον φλοιό του: Θα πρέπει να είναι σκληρός, λείος, χωρίς βαθουλώματα και χτυπήματα. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει μια μεγάλη κηλίδα σε μπεζ – κίτρινο χρώμα.
  • Στο σημείο της κηλίδας το φρούτο ακουμπά στο έδαφος, άρα όσο πιο κίτρινη είναι τόσο καλύτερα, γιατί σημαίνει ότι το καρπούζι είχε τον χρόνο του να ωριμάσει και δεν αποκόπηκε πρόωρα από το φυτό.
  • Χτύπησέ το: Η κλασική κίνηση, για να καταλάβεις πόσο γεμάτο από χυμούς είναι. Βάλε το ένα χέρι σου στη μία πλευρά του καρπουζιού περίπου στο μέσο (όχι εκεί όπου είναι το κοτσάνι) και χτύπησέ το με το άλλο. Θα πρέπει να το αισθανθείς να τρέμει. Αν δεν δονείται και μοιάζει συμπαγές, μάλλον δεν είναι ώριμο.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button