Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΔαμάζοντας τον χρόνο

Δαμάζοντας τον χρόνο

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Duke στη Βόρεια Καρολίνα, όσο πιο πολυάσχολοι και αγχώδεις είμαστε, τόσο πιο γρήγορα κυλάει το ρολόι. Το αποτέλεσμα; Τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη συμπεριφορά μας.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πίεση του χρόνου τις περισσότερες φορές μας κάνει ανυπόμονους και σπάταλους! Ας σκεφθούμε, για παράδειγμα, τι κάνουμε όταν είμαστε αγχωμένοι και πεινάμε. Εννοείται ότι δεν μαγειρεύουμε, αλλά καταφεύγουμε στην εύκολη λύση του delivery.

mechanical adv 2021

Προκειμένου να αποκτήσουμε διαφορετική αίσθηση του χρόνου, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μάθουμε να ελέγχουμε το στρες. Προτείνουν, λοιπόν, έναν απλό και εύκολο τρόπο: να παίρνουμε βαθιές ανάσες και να επαναλαμβάνουμε στο μυαλό μας μια σκέψη ή μια εικόνα που μας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.

apostolakis adv 2

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες χώρισαν σε δύο γκρουπ τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν πολυπράγμονες και φυσικά υπερβολικά αγχώδεις. Στην πρώτη ομάδα δόθηκε η οδηγία να παίρνουν βαθιές και αργές αναπνοές κάθε φορά που ένιωθαν στρεσαρισμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ στη δεύτερη να μετρούν μέχρι το 11. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι η πρώτη ομάδα εθελοντών, εκτός από λιγότερο άγχος, είχε και καλύτερη αντίληψη για τον χρόνο (αισθάνονταν ότι η ώρα κυλούσε πιο αργά).

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ