Nbaxevanis

Europlan
KOSA
LIFE

Αγορά Ηλεκτρονικού Τσιγάρου – Περίπτερο, κατάστημα ή Online

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Η Παγκόσμια αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου έφτασε τα 27,8 δισ. USD το 2023. Αναμένεται να ξεπεράσει τα 66,2 δισ. USD, έως το 2032. Αυτό σημαίνει 2 τινά. Πρώτον, ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται και κατά δεύτερον, οι επιλογές προμήθειας του έχουν επεκταθεί. Πλέον, το βρίσκουμε διαθέσιμο σε περίπτερα, φυσικά καταστήματα, αλλά και online σε e-shops. Αυτή η εξάπλωση έχει προβληματίσει με θετικό μεν τρόπο, τους αγοραστές. Ο λόγος είναι πως πλέον υπάρχει τεράστια ποικιλία, διαθεσιμότητα, αλλά και διαφορετικές τιμές, όσον αφορά τις επιλογές τους.

Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε αυτές τις επιλογές, βάση των παραπάνω παραγόντων που αναφέρθηκαν. Παράλληλα, θα αναλύσουμε και άλλους παράγοντες, όπως την εξυπηρέτηση πελατών, και την τιμή που διαφοροποιείται, αναλόγως του τρόπου αγοράς τους.

Mechanical Solutions

Αγορά από Περίπτερο

Η πιο γρήγορη λύση είναι η αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων από τα περίπτερα. Σήμερα, υπάρχει η άμεση διαθεσιμότητα τους από διάφορες εταιρείες –  κατασκευαστές. Η δυνατότητα φυσικής επαφής με το προϊόν, έχει οδηγήσει πολλούς ατμιστές να προτιμούν αυτόν τον τρόπο προμήθειας τους. Όμως, σε αυτό το σημείο, ας προσθέσουμε πως η ποικιλία είναι περιορισμένη και κυρίως, απευθύνεται στα ecigs μιας χρήσεως ή στα επαναγεμιζόμενα με τις ειδικές κάψουλες. Οι τιμές τους συνήθως είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με τα φυσικά ή online καταστήματα. Για αυτό τον λόγο, μια συμβουλή είναι να προσφύγετε σε αυτή την λύση μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, μια ακόμη πρόταση για να αποφύγετε την αναγκαία αγορά τους, το οποίο μακροχρόνια μπορεί να αποβεί αρκετά κοστοβόρο, είναι να έχετε πάντα έξτρα προϊόντα ατμίσματος στην κατοχή σας. Έτσι, δεν θα κατευθυνθείτε σε κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Στην περίπτωση που ατμίζετε σπάνια, και απλώς το χρησιμοποιείτε κατά καιρούς, τότε η αγορά από το περίπτερο θα σας λύσει τα χέρια.

Αγορά από Κατάστημα

Επόμενη επιλογή, ίσως η πιο δημοφιλής είναι η αγορά προϊόντων ατμίσματος από ένα φυσικό κατάστημα. Αν και στο παρελθόν, αυτού του τύπου καταστήματα ήταν περιορισμένα στην επικράτεια, στις μέρες μας, αυτό έπαψε να ισχύει. Το να επισκεφτείτε το πιο κοντινό στην περιοχή σας, θα έχετε τη δυνατότητα επίδειξης και δοκιμής διάφορων προϊόντων. Η μεγάλη ποικιλία που υπάρχει, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο, είτε είστε ένας αρχάριος ατμιστής είτε ένας προχωρημένος, που απλά θέλει να δοκιμάσει νέες εμπειρίες στο vaping. Το κύριο θέμα που προβληματίζει, είναι η μετακίνηση μέχρι το κατάστημα, κυρίως εάν αυτό βρίσκεται μακριά από την εμβέλεια του τόπου κατοικίας. Επίσης, η περιορισμένη διαθεσιμότητα ωρών λειτουργίας είναι ένα ακόμη θέμα που εμποδίζει μια μερίδα ατμιστών να προσφεύγουν σε αυτό τον τρόπο, εξαιτίας της έλλειψης χρόνου. Παρόλα αυτά, το να επιλέξετε το σωστό κατάστημα, είναι και το πρώτο βήμα για την προμήθεια ecigs. Στα καταστήματα ηλεκτρονικών τσιγάρων alter ego, μπορείτε να βρείτε τα πιο εξελιγμένα ecigs σε καταπληκτικές γεύσεις και τιμές που ξαφνιάζουν! Ταυτόχρονα, η εξυπηρέτηση πελατών και η επί τόπου δοκιμή, είναι τα δύο πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε.

Αγορά Online

Μια ακόμη επιλογή που αγαπούν πολλοί, είναι η αγορά online ηλεκτρονικών τσιγάρων. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από να προχωρήσετε στην αγορά τους με το πάτημα μερικών πλήκτρων. Συχνά, οι τιμές θα είναι πολύ καλύτερες, ενώ θα μπορείτε να βρίσκετε προσφορές κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Η ποικιλία, συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερη από τους δύο παραπάνω τρόπους προμήθειας του. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν υπάρχει ο περιορισμός του χώρου, με αποτέλεσμα να βρίσκετε προϊόντα τα οποία δεν κυκλοφορούν πουθενά άλλου! Στο https://www.alterego.gr/ θα ανακαλύψετε απίστευτα ecigs, αξεσουάρ, υγρά αναπλήρωσης και τόσα άλλα που θα σας ενθουσιάσουν! Πάντοτε, να κάνετε έλεγχο αξιολόγησης πριν την οποιαδήποτε αγορά, και το σημαντικότερο να επισκέπτεστε αξιόπιστες ιστοσελίδες. Μπορεί να μην υπάρχει φυσική επαφή με τον προϊόν πριν την προμήθεια του ή ο χρόνος αναμονής για την παράδοση του να φτάνει πχ. 2-4 μέρες, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε ως εναλλακτική επιλογή.

Συγκριτική Ανάλυση

Συγκρίνοντας τις τιμές, θα δούμε πως οι καλύτερες προσφορές βρίσκονται στα online καταστήματα. Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να το παραβλέψουμε. Οι συνεχείς προσφορές που “παίζουν” εκεί, είναι ένα πλεονέκτημα που δεν μπορεί να βρεθεί στα περίπτερα. Όμως, και στα φυσικά καταστήματα, μπορείτε να βρείτε παρόμοιες, όμως σε μικρότερη συχνότητα. Η ποικιλία επιλογής ατμιστικών προϊόντων, έρχεται πρώτη και πάλι στα e-shops, ακολουθούν τα φυσικά καταστήματα, και τελευταία έρχονται τα περίπτερα. Οι λόγοι είναι πασιφανείς, μιας που ένα online κατάστημα μπορεί να έχει τεράστια “βιτρίνα” σε απεριόριστο χώρο. Από την άλλη, η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, μπορεί να επιτευχθεί στα φυσικά καταστήματα. Η άμεση επαφή με τον πελάτη και η κατανόηση των αναγκών του είναι ότι πιο σημαντικό στην διατήρηση άριστων πελατειακών σχέσεων. Όμως, η εξέλιξη της τεχνολογίας έφερε αυτή τη δυνατότητα και διαδικτυακά. Το μόνο μειονέκτημα είναι η αναμονή σε κάποιες περιπτώσεις – αν και με γνωστές εφαρμογές, κάποια online καταστήματα καταφέρνουν την άμεση επαφή με τον πελάτη, σε άμεσο χρόνο.

Συμπεράσματα

Παραπάνω είδατε τους κυριότερους τρόπους προμήθειας ηλεκτρονικών τσιγάρων. Συνοπτικά, αναφερθήκαμε στα περίπτερα, μια λύση της στιγμής ή για όσους ατμίζουν σπάνια. Επόμενο, μιλήσαμε για τα φυσικά καταστήματα, όπου το δυνατό τους σημείο είναι η δοκιμή από πρώτο χέρι και η φυσική επαφή με τον πελάτη. Τέλος, τα online καταστήματα έχουν αποδειχτεί η καλύτερη περίπτωση για όσους ζητούν μεγάλη ποικιλία, χαμηλές τιμές, αλλά και έναν τρόπο πρόσβασης σε αυτά, λόγω απόστασης. Ο κάθε ατμιστής μπορεί να επιλέξει τον ιδανικό τρόπο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Ακόμη και αυτό όμως, δεν είναι περιοριστικό! Ένας συνδυασμός επιλογών, μπορεί να βοηθήσει αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στην καθημερινότητα του. Το βασικό ζήτημα είναι πως πλέον, τα ecigs είναι προσβάσιμα για όλους, ανεξαρτήτως του που διαμένουν, και αυτό είναι που κάνει πια τη διαφορά.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button