Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΥΓΕΙΑΑρτηριακή πίεση | Αυτή η κίνηση αρκεί για να είστε υγιείς με...

Αρτηριακή πίεση | Αυτή η κίνηση αρκεί για να είστε υγιείς με γερή καρδιά

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, ένας όμως είναι ο πλέον σημαντικός και αποτελεσματικός – Δείτε ποιος είναι και εφαρμόστε τον για να προστατεύσετε την καρδιά σας
Η μείωση της πρόσληψης νατρίου, δηλαδή αλατιού, κατά οποιαδήποτε ποσότητα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση μακροπρόθεσμα και να ωφελήσει την υγεία όλων, ακόμα και των ανθρώπων με φυσιολογική αρτηριακή πίεση, δείχνει νέα μελέτη.

Παρόλο που η σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση τροφίμων με λιγότερο αλάτι και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης έχει αποδειχθεί πολλάκις, οι ερευνητές της παρούσας μελέτης από την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση θέλησαν να κατανοήσουν την ακριβή φύση αυτής της σύνδεσης σε διάφορες ποσότητες καθημερινής πρόσληψης νατρίου και όχι μόνο τα αποτελέσματα μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι έναντι μιας με χαμηλή.

mechanical adv 2021

Έτσι, ανέλυσαν 85 μελέτες που παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για τρία χρόνια και διαπίστωσαν πως οποιαδήποτε μείωση στο νάτριο μείωσε τόσο την συστολική όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση. Η τάση αυτή, μάλιστα, παρατηρήθηκε σε ένα ευρύ φάσμα επιπέδων καθημερινής πρόσληψης νατρίου, με τα στοιχεία να δείχνουν πως δεν υπήρξε κάποιο κατώτατο όριο στα οφέλη.

apostolakis adv 2

«Βρήκαμε ότι η μείωση στο νάτριο ήταν ωφέλιμη μακροπρόθεσμα ακόμα και για τους ανθρώπους που καταναλώνουν πολύ μικρές ποσότητες και έχουν φυσιολογική αρτηριακή πίεση», αναφέρει ο Δρ. Marco Vinceti, επικεφαλής συγγραφέας της ανάλυσης που δημοσιεύθηκε στο Circulation και καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Modena και την Ιατρική Σχολή Reggio Emilia της Ιταλίας.

Η ιδανική ημερήσια πρόσληψη νατρίου για τη διατήρηση μιας υγιούς αρτηριακής πίεσης και επακόλουθα τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων βρίσκεται επί χρόνια υπό συζήτηση. Ο άνθρωπος χρειάζεται το νάτριο –λιγότερα από 500 mg την ημέρα- για να διατηρήσει τις λειτουργίες του σώματος, οι περισσότεροι όμως καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες, που φτάνουν τα 3.400 mg.

Οι συστάσεις της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, πάντως, κάνουν λόγο για πρόσληψη που δεν ξεπερνά τα 1.500 mg νατρίου ημερησίως. Πράγματι, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως για κάθε μείωση κατά 2.300 mg στην πρόσληψη νατρίου, η συστολική αρτηριακή πίεση έπεφτε κατά μέσο όρο 5.6 mmHg και η διαστολική κατά 2.3 mmHg.

Σημειώνεται, πάντως, πως η συγκεκριμένη εργασία δεν έκανε αναλυτική αξιολόγηση του νατρίου, καθώς εξέτασε ως αποτέλεσμα μόνο την αρτηριακή πίεση. Επειδή, όμως, η μη ελεγχόμενη, υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί κορυφαίο παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και νευρολογικές παθήσεις όπως η άνοια, «πιστεύουμε ότι αυτό είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να αξιολογηθεί», εξηγεί ο Δρ. Vinceti.

Συμπερασματικά, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που μειώνουν την πρόσληψη νατρίου μέσω μιας πιο υγιεινής διατροφής είναι πολύ πιθανό να δουν σημαντικές θετικές επιδράσεις στην καρδιαγγειακή τους υγεία.

zygos gif 2020b
wind one adv
Eleonora Radeva
Eleonora Radevahttps://www.cna.gr
Ονομάζομαι Ράντεβα Ελεονώρα και είμαι 19 ετών. Κατάγομαι από την Βουλγαρία και είμαι γεννημένη στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Σπουδάζω Παιδαγωγικά Προσχολικής Εκπαίδευσης στον τομέα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος. Τα χόμπι μου είναι κυρίως η φωτογράφιση, το διάβασμα βιβλίων και η γυμναστική.
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble