ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μια ηφαιστειακή έκρηξη μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότηταΟ κόσμος είναι ανέτοιμος για μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη, που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και να καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης κοινωνίας, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Σε μια νέα έκθεση σχετικά με τους κινδύνους που θέτουν οι φυσικές καταστροφές, εμπειρογνώμονες από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την επιβίωση του ανθρώπου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Υπολόγισαν ότι υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 5-10% μιας μεγάλης έκρηξης, ικανής να προκαλέσει ένα τεράστιο αριθμό θανάτων, να αλλάξει το κλίμα και να «δηλητηριάσει» την ατμόσφαιρα. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες θα σημειωθεί προς το τέλος του αιώνα που διανύουμε.

Μια τέτοια έκρηξη θα είναι παρόμοιου μεγέθους με αυτή που είχε σημειωθεί στο ηφαίστειο Ταμπόρα στη Σουμπάουα της Ινδονησίας το 1815, εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκαν εκείνη την εποχή περίπου 100.000 άνθρωποι.

swell adv 2021

Το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας εκτοξεύθηκε σε ύψος 43 χιλιομέτρων στην ατμόσφαιρα και προκάλεσε αλλαγές στη θερμοκρασία, οι οποίες οδήγησαν σε εκτεταμένη πείνα και επιδημίες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ωστόσο -όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail- οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η αύξηση των επιπέδων του πληθυσμού και η αυξανόμενη εξάρτηση από τα παγκόσμια ταξίδια θα μπορούσαν να σημαίνουν, ότι οι επιπτώσεις μιας παρόμοιας έκρηξης θα ήταν πολύ πιο σοβαρές.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει ανάγκη για διεθνή ανταπόκριση, προκειμένου ο πλανήτης να προετοιμαστεί για μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους και για την παρακολούθηση παρόμοιων περιστατικών.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button