Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επέλαση κοριών στη Γαλλία

Οι κοριοί έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό μέγα θέμα στη Γαλλία. Με το παραμικρό γαργάλημα ή τσίμπημα οι άνθρωποι βγάζουν φωτογραφία και ρωτούν: είναι κοριός;

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Σε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αποσκοπούν οι κοριοί στη Γαλλία. Έχουν το πλεονέκτημα των αριθμών. Η φιλοδοξία τους είχε παραμείνει κρυφή έως πριν από δέκα μέρες.

Τότε έκαναν το λάθος: τόλμησαν να τσιμπήσουν τον πισινό ταξιδιώτη στην γαλλική ταχεία (TGV). Το τσίμπημα ήταν ενοχλητικό, αγανακτισμένο το θύμα φωτογράφισε το κάθισμα και ζουμάροντας εντόπισε τον ένοχο: Κοριός !

NOVA

Η φωτογραφία πέρασε στα κοινωνικά δίκτυα και γρήγορα σκόρπισε τον πανικό. Γέμισαν από παρόμοιες φωτογραφίες σε τρένα διαφόρων κατευθύνσεων και ακόμα σε καθίσματα κινηματογράφων. Έγινε επίσης γνωστό ότι ήδη στις αρχές Σεπτεμβρίου οι κοριοί είχαν επισκεφθεί την αίθουσα αναμονής στα επείγοντα του νοσοκομείου Boulogne sur mer, βορειοδυτικά στο Πα ντε Καλέ. Η υπηρεσία χρειάσθηκε να κλείσει για διήμερο, προκειμένου να απολυμανθεί.

Είναι μικροσκοπικοί οι κοριοί, η δύναμή τους όμως βρίσκεται στην ταχύτητα εξάπλωσής τους. Ο σιδηροδρομικός όμιλος ( SNCF) χρειάσθηκε ν’ απαντήσει εξηγώντας ότι αμέσως μετά το πρώτο περιστατικό εφάρμοσε το αυστηρό πρωτόκολλο απεντόμωσης και συνεχίζει με έναν προληπτικό καθαρισμό κάθε 60 μέρες. Και ο αντίστοιχος όμιλος για το μετρό (RATP ) έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπήρξαν περιστατικά στους δικούς του συρμούς.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Μολυσμένα νοικοκυριά

Οι κοριοί αποτελούν μια πραγματική απειλή για τα γαλλικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos του περασμένου Ιουλίου, που έγινε για τον δημόσιο Οργανισμό ANSES  (Ασφάλεια τροφίμων για ανθρώπους και ζώα ), το 11% των γαλλικών νοικοκυριών είναι μολυσμένα από κοριούς. Πρόκειται για καταστάσεις που έχουν συχνά σοβαρές επιπτώσεις, όπως κατάθλιψη ή άγχος.

Η απεντόμωση κοστίζει τουλάχιστον γύρω στα 900 ευρώ, ποσό που θεωρείται υψηλό για πολλά νοικοκυριά σήμερα. Γι’ αυτό και η Δήμαρχος Παρισίων Αν Ινταλγκό, που αγωνιά και για τους αναμενόμενους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνωνμέσα σε οκτάμηνο,  ζητά με επιμονή από το κράτος τη δημιουργία ενός «εθνικού σχεδίου» καταπολέμησης. Ζητά την άμεση οργάνωση «Συνεδρίου για τον έλεγχο των παρασίτων», στοχεύοντας παράλληλα στην ενσωμάτωση του κινδύνου προσβολής από κοριούς και στα συμβόλαια «Ασφάλισης κατοικίας».

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
DW

Σχετικά άρθρα

Back to top button