Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Βοσκοτόπια: Τι αλλάζει στη διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μέσω της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) θα γίνεται η καταβολή του μισθώματος βοσκήσιμων γαιών από κτηνοτρόφους προς τις οικείες Περιφέρειες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση, στη δήλωση της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) κάθε χρόνο, ο κτηνοτρόφος εκτός των άλλων, δηλώνει ότι εξουσιοδοτεί την οικεία Περιφέρεια να εισπράξει για λογαριασμό του, το ποσό της οφειλής με ισόποση χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού που έχει δηλωθεί στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης κατά την πίστωση αυτού με τα δικαιούμενα ποσά των ενισχύσεων που αφορούν στο συγκεκριμένο ημερολογιακό έτος, ως μίσθωμα για τον επιλέξιμο δημόσιο βοσκότοπο που έτυχε κατανομής.

“IN_AND_OUT

Σε περίπτωση, που ο κτηνοτρόφος δεν επισυνάψει την σχετική εξουσιοδότηση στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης, δεν θα λαμβάνεται υπόψη ως προσδιορισθείσα έκταση, η έκταση που αναλογεί στην κατανομή επιλέξιμου δημόσιου βοσκότοπου.

Συγχρόνως, η Διεύθυνση Πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από την χορήγηση των δικαιούμενων ενισχύσεων αποστέλλει στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ, ηλεκτρονικό αρχείο με τα απαραίτητα στοιχεία των δικαιούχων ανά Περιφέρεια, με το ονοματεπώνυμο, τον ΑΦΜ, το ποσό που οφείλεται και το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου. Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ αποστέλλει το εν λόγω αρχείο προς την Τράπεζα, η οποία έχει συμβληθεί με το Ελληνικό Δημόσιο για την διαχείριση του ΕΛΕΓΕΠ.

Mechanical Solutions

Ποιοι δεν οφείλουν την καταβολή μισθώματος

Να σημειωθεί ότι δεν οφείλουν την καταβολή μισθώματος οι ιδιοκτήτες για την δική τους βοσκήσιμη γαία και οι αποκατεστημένοι κτηνοτρόφοι για την βοσκήσιμη γαία στην οποία έγινε η αποκατάστασή τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι αιτούνται και λαμβάνουν από την αρμόδια ΔΑΟΚ βεβαίωση μη οφειλής, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά.

Για ακίνητα τα οποία διαχειρίζεται το ΥπΑΑΤ, τα οποία έχουν παραχωρηθεί ή παραχωρούνται για βόσκηση ή στα οποία κτηνοτρόφοι έχουν αποκατασταθεί κτηνοτροφικά έχοντας δικαίωμα χρήσης των ακινήτων για βόσκηση, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 4061/2012 και ο ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος που τις χρησιμοποιεί αιτείται και λαμβάνει βεβαίωση μη οφειλής, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά.

Στην περίπτωση που ο κτηνοτρόφος μισθώνει βοσκήσιμη γαία από ιδιώτη φυσικό ή νομικό πρόσωπο, προσκομίζει στην αρμόδια ΔΑΟΚ το σχετικό μισθωτήριο και αιτείται και λαμβάνει βεβαίωση περί μη οφειλής.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button