Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Τι είναι και πώς ζει η κοινότητα των «Παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Μία κοινότητα ανθρώπων που ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες στην Ορεινή Κορινθία έφερε στο φως η καταγγελία ενός αγρότη, σύμφωνα με τον οποίο μέλος του κοινοβίου έβαλε φωτιά στο αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την καταγγελία οι Αρχές μετέβησαν στη θέση “Σαϊτά”, στο Μάννα Κορινθίας όπου αντίκρισαν μία μικρή ομάδα ατόμων να ζει σε σπίτια χτισμένα από άχυρο και λάσπη, έχοντας ανοίξει και ένα λαγούμι 30 μέτρων όπου μέσα έχουν φτιάξει και μία μικρή, αυτοσχέδια εκκλησία. Πρόκειται για ένα ζευγάρι με τα πέντε παιδιά του, καθώς και λίγα ακόμη άτομα από διάφορες περιοχές.

NOVA

Οι συνθήκες διαβίωσης δεν θυμίζουν σε τίποτα τις σημερινές, αφού οι άνθρωποι της κοινότητας μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν αυτοσχέδια όπλα, όπως τόξα και ζουν μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία, έχοντας τα δικά τους ζώα.

“Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική. Ξέρετε σε όλες τις αβραμικές θρησκείες υπάρχει ένα κομμάτι των θρησκειών αυτών που αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο και ζούνε παραδοσιακά. Ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί” δήλωσε στο Star μέλος της κοινότητας.

Mechanical Solutions

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμις είναι συντηρητικοί χριστιανοί και γνωστοί για την απλή διαβίωσή τους, την απλή ενδυμασία τους και την απροθυμία να υιοθετήσουν ανέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Θέλοντας να υποταχθούν στο “θέλημα του Θεού”, που εκφράζεται από τους κανόνες της ομάδας, αντιτίθεται στον ατομικισμό. Ο αντιατομικισμός των Αμίς είναι ο λόγος για τον οποίο απορρίπτουν τεχνολογίες που θα διευκόλυναν την ατομική εργασία, πράγμα που θα μείωνε την εξάρτηση που έχει κάθε άτομο από την κοινότητα.

Το ίδιο μέλος της κοινότητας πρόσθεσε ότι όλοι αποκαλούνται αδέρφια μεταξύ τους ακόμη και αν έχουν συγγενική σχέση και είπε ότι υπάρχουν τέσσερις κοινότητες παλαιοχριστιανών στην Ελλάδα.

“Είμαστε θρησκευτική μειονότητα, με την έννοια ότι είμαστε με το πάτριο ημερολόγιο, βέβαια χωρίς να είμαστε με τους υπόλοιπους παλαιοημερολογίτες” συνέχισε, εξηγώντας ότι αυτοπροσδιορίζονται ως Ρωμιοί και όχι Έλληνες.

Όπως μετέδωσε το Mega, τον χώρο στον οποίο ζουν στην Ορεινή Κορινθία τον έχουν αγοράσει, έχουν χρηματικά ποσά για να συντηρούνται, διαθέτουν ένα αυτοκίνητο με το οποίο μεταβαίνουν για αγορές σε κοντινά σούπερ μάρκετ και διαμηνύουν πως δεν σκοπεύουν να φύγουν από το σημείο.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν στους αστυνομικούς πως δεν θέλουν να πατάνε σε τσιμέντο, καθώς και ότι τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν στο σχολείο διότι διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Να σημειωθεί πάντως ότι η ΕΛΑΣ βρήκε και όπλα εντός της κοινότητας και συγκεκριμένα ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια και 81 σφαίρες πολεμικού όπλου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button