Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητούνται στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Στόχος είναι έγκαιρα να επιλεγούν υποψήφιοι έως τις αρχές του νέου έτους και παράλληλα να υπάρξει στρατηγική συμμαχιών σε προοδευτική βάση όπου γίνεται, αλλά και να στηριχθούν πρόσωπα.

Η μηχανή έχει μπει σε κίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πεδίο είναι οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μπορεί αυτές να έπονται των εθνικών αλλά αποτελούν και πονοκέφαλο για την Κουμουνδούρου.

NOVA

Αιτία είναι οι χαμηλές επιδόσεις του 2019. Τότε μάλιστα ήταν η αιτία να υπάρξουν και εσωτερικές συγκρούσεις για το μέγεθος και το βάθος του ανοίγματος ανά δήμο ή περιφέρεια ή ακόμη και για το πόσο έγκαιρος ήταν ο σχεδιασμός. Σήμερα, τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί σε έναν βαθμό αφού το συνέδριο και οι ενιαίες αποφάσεις και στρατηγικές βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους στον ΣΥΡΙΖΑ για τον δρόμο που θα ακολουθήσουν.

Πρώτον λοιπόν, η εκκίνηση εσω-οργανωτικά σήμανε με τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα υπό τον Αλέξη Τσίπρα όπου συζητήθηκε το μέτωπο αυτό, όσο και η συνεδρίαση της ειδικής ομάδας που έχει επωμιστεί την αποστολή των τοπικών εκλογών.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Εδώ τον πρώτο λόγο έχει ο Χρήστος Σπίρτζης αφού είχε την εμπειρία και στα αυτοδιοικητικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι Κώστας Ζαχαριάδης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Κατερίνα Κνήτου. Εδώ, όπως λένε οι πληροφορίες, πάρθηκαν μια σειρά από αποφάσεις που θα συζητηθούν και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και στην Κεντρική Επιτροπή του στις αρχές του Οκτωβρίου (8 και 9).

Για παράδειγμα, θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα να επιλεγούν υποψήφιοι – δηλαδή μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Παράλληλα να υπάρξει στρατηγική συμμαχιών σε προοδευτική βάση όπου γίνεται, αλλά και να στηριχθούν πρόσωπα.

Mechanical Solutions

Το αποτέλεσμα του 2019

Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να επαναληφθεί το αποτέλεσμα του 2019 όπου μία περιφέρεια μόνον στη χώρα δεν ήταν γαλάζια και για την ακρίβεια ήταν πράσινη, αυτή της Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Στο σκέλος των συμπράξεων δεν είχε περάσει προ καιρού απαρατήρητο πως οι Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος είχαν καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κοινή πρόταση μείωσης των τελών για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Μια σειρά προσώπων ήδη συζητώνται αν και εδώ θα ληφθεί υπόψη και η γνώμη των τοπικών οργανώσεων.

Πάντως, όπως λέει στέλεχος που έχει γνώση του πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να «κρύψουν το πρόβλημα πίσω από το ΠΑΣΟΚ με θολές στηρίξεις, αλλά να αναδειχθούν πρόσωπα από τον προοδευτικό – αριστερό χώρο». Μια καινοτόμα πάντως στρατηγική θα είναι η συλλογή προτάσεων και μετά οι μετρήσεις ανά περιοχή «για να εντοπιστεί ποιος ή ποια έχει τη μεγαλύτερη δυναμική».

Ο πανεπιστημιακός Γιάννης Μυλόπουλος ακούγεται για τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής για την Πάτρα, ενώ μια σειρά υποψηφίων ήδη από την προηγούμενη φορά στην Αττική θα στηριχθούν εκ νέου, όπως ο Δημήτρης Μπίρμπας στο Αιγάλεω, η Τίνα Κατσαφάκη στου Ζωγράφου, ενώ σε περιοχές όπως η Ηλιούπολη είναι πιθανό να στηριχθεί ο νυν δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο