Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Σε λειτουργία 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας ανά την Ελλάδα

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

«Η προσπάθειά μας είναι οποιοδήποτε τηλεφώνημα ή πάτημα του panic button να έχει άμεση ανταπόκριση, επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews, αναφερόμενος στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και τη διαχειρισή τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι από σήμερα λειτουργούν 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας τα οποία καλύπτουν πλέον όλη τη χώρα. «Έχουμε αύξηση καταγγελιών και αύξηση των συλλήψεων» είπε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης εξηγώντας ότι ο βασικός στόχος είναι να μην υπάρχουν πίσω από κλειστές πόρτες περιστατικά βίας.

NOVA

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε και για την Αυτόνομη Διεύθυνση Δίωξης του μεγάλου οργανωμένου εγκλήματος που θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο και δομείται στα πρότυπα του FBI. «Το οργανωμένο έγκλημα μπαίνει κάθε μέρα στην επιχειρηματικότητα. Πρέπει να κάνουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες, να διεισδύσουν στις εγκληματικές οργανώσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε επί του θέματος:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

«Μακάρι να έχουμε αύξηση καταγγελιών και να έχουμε αύξηση συλλήψεων έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, μια ντροπή που στιγματίζει την κοινωνία μας -και όχι μόνο την ελληνική- να πάψει να υπάρχει και να μην υπάρχουν πίσω από κλειστές πόρτες, βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών

(…) Θέλω να ανακοινώσω ότι από σήμερα (1/6) λειτουργούν σε όλη τη χώρα 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας. Σε κάθε νομό υπάρχει ένα γραφείο και συνεπώς καλύψαμε όλη τη Ελλάδα. Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα και ισχύει όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για οποιονδήποτε, έναν ηλικιωμένο για παράδειγμα, ένα παιδί που αισθάνεται την ανάγκη να προστατευθεί».

Mechanical Solutions

Χρυσοχοΐδης: Η ποινική μεταχείριση των ανηλίκων είναι δύσκολο ζήτημα και πολύ ευαίσθητο

Για τη νεανική εγκληματικότητα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε:

«Έχουμε πρόβλημα σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι οι συμμορίες και το άλλο είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται: μαχαίρια, σιδηρογροθιές κλπ.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά της αστυνομίας. Σε μεγάλες συγκεντρώσεις νέων υπάρχει παρουσία αστυνομίας, ελαφριά παρουσία, όχι ένοπλη, με νεαρούς και νεαρές αστυνομικούς και ταυτόχρονα αστυνομικοί που αν χρειάζεται κάνουν συλλήψεις.

Επειδή η ποινική μεταχείριση των ανηλίκων είναι δύσκολο ζήτημα και πολύ ευαίσθητο, αυτοί οι οποίοι συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, πέρα από τη διαχείριση του ανηλίκου, είναι οι γονείς.

Όποιος πατέρας ή μητέρα αφήνει το παιδί του χωρίς την αναγκαία από το νόμο ή το καθήκον του χρέους επιμέλεια, τότε έχει μεγάλες ευθύνες».

«Το οργανωμένο έγκλημα μπαίνει κάθε μέρα στην επιχειρηματικότητα»

Για τη νεοσυσταθείσα Αυτόνομη Διεύθυνση Δίωξης του μεγάλου οργανωμένου εγκλήματος, υπογράμμισε:

«Έχουν κατασχεθεί 600.000 – 640.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Αν το πολλαπλασιάσετε επί 4 ευρώ περίπου, που είναι η αξία του φόρου. Αυτό σημαίνει ότι κάποια εκατομμύρια φόροι έχουν χαθεί. Θα χάνονταν και χάνονται όταν κινούνται λαθραία τσιγάρα. Το ίδιο συμβαίνει με τα καύσιμα. Το ίδιο συμβαίνει με μια σειρά άλλες δραστηριότητες.

Το οργανωμένο έγκλημα μπαίνει κάθε μέρα στην επιχειρηματικότητα. Πρέπει να κάνουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες, να διεισδύσουν στις εγκληματικές οργανώσεις

(…) Η συγκεκριμένη διεύθυνση είναι Ενιαία υπηρεσία σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως είναι το FBI στην Αμερική.

Αφορά όλες τις υποθέσεις που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, δηλαδή από τα ναρκωτικά, τις μεγάλες κλοπές ανθρωποκτονίες, το οργανωμένο έγκλημα μέχρι την αθλητική βία, εφόσον προήλθαν από εγκληματικές ομάδες.

Όλα αυτά τα αντικείμενα περιέρχονται στη λειτουργία, τη διεύθυνση αυτή. Θα λειτουργήσει περίπου στις αρχές Οκτωβρίου».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button