ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στην ΆγκυραΣε εξέλιξη βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκεια των συνομιλιών ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει στον Τούρκο πρόεδρο το θέμα της μείωσης της έντασης στο Αιγαίο, το Κυπριακό, το ζήτημα της οικονομίας, της ενέργειας, το μεταναστευτικό και των περιφερειακών εξελίξεων, της ασφάλειας και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Παρακολουθήστε live από την ΕΡΤ:

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στις 16:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και λίγα λεπτά  αργότερα συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay. Στη συνέχεια ξεκίνησε η μείζονος σημασία συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Ερντογάν και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30 Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Αύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη

09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close