Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακά η εξεταστική στο ΕΚΠΑ

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΠΑ για την εξεταστική περίοδο και το νομοσχέδιο των μη κρατικών ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

Το Ε.Κ.Π.Α. αναφέρει ότι η εξεταστική περίοδος θα γίνει εξ αποστάσεως, όπου δεν είναι εφικτή η δια ζώσης διδασκαλία και διενέργεια εξετάσεων.

NOVA

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Π.Α.

Δείτε τις ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. για την εξεταστική περίοδο, το επικείμενο νομοσχέδιο, την εισαγγελική παρέμβαση και την υποστελέχωση.

Ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α. (31/01/2024)

Σχετικά με την εκπαιδευτική λειτουργία και την εξεταστική περίοδο:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Το Πανεπιστήμιο διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής του λειτουργίας για τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες του. Σε συνέχεια του πορίσματος της συνεδρίασης της Συνόδου των Πρυτάνεων, με θέμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την ολοκλήρωση του διδακτικού εξαμήνου και στην εξ αποστάσεως αξιολόγηση με τη διενέργεια των εξετάσεων, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 31/01/2024 και αποφάσισε:

Η αξιολόγηση των φοιτητών / φοιτητριών, όπου δεν είναι εφικτή η δια ζώσης διδασκαλία και διενέργεια εξετάσεων, θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης και διασφαλίζοντας παράλληλα τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στη διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Mechanical Solutions

Για την εξ αποστάσεως διεξαγωγή των εξετάσεων, έως τη Δευτέρα 5/2/2024 θα εκδοθεί ολοκληρωμένο το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της εξεταστικής περιόδου χειμερινού εξαμήνου ανά ακαδημαϊκό Τμήμα, όπως επίσης και αναλυτικές οδηγίες προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και τους διδάσκοντες / τις διδάσκουσες. Για το λόγο αυτό συγκροτείται Επιτροπή υποστήριξης των εξ αποστάσεως εξετάσεων.

Το διοικητικό προσωπικό δύναται να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία εφόσον δεν είναι εφικτή η δια ζώσης λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.

Σχετικά με την εισαγγελική παραγγελία και τις αναφορές από ορισμένα Μ.Μ.Ε.:

Σε συνέχεια της απόφασης της Συνόδου Πρυτάνεων και του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., η Σύγκλητος εκφράζει τον πολύ έντονο προβληματισμό της για την άδικη στοχοποίηση των Πρυτανικών και Κοσμητορικών αρχών στην κοινή γνώμη και θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης του Πανεπιστημίου από όπου αυτή προέρχεται.

Σχετικά με την αναγκαιότητα αύξησης της χρηματοδότησης και την υποστελέχωση:

Το Ε.Κ.Π.Α., το αρχαιότερο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδρυθέν πριν από δύο σχεδόν αιώνες, κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Ωστόσο, τα προηγούμενα 14 χρόνια, ιδιαίτερα την δεκαετία 2010 – 2020, υπήρξε σημαντική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς το Ε.Κ.Π.Α., και σε κατεύθυνση αντιστρόφως ανάλογη της επιστημονικής και εκπαιδευτικής προσφοράς του. Επιπλέον, από το 2010 το προσωπικό του Πανεπιστημίου μειώθηκε κατά 25% λόγω των αφυπηρετήσεων. Είναι απαραίτητη η αναπλήρωση των 600 θέσεων ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, τις οποίες έχει απωλέσει το Ίδρυμα μας, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή ποιοτικού εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, ανάλογου του κύρους και της ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α.

Σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

Το επικείμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη-κρατικών πανεπιστημίων προβληματίζει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία παραμένει σταθερή στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Το Ε.Κ.Π.Α., ενόψει του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, «ανοίγει τον διάλογο» και καλεί το Συμβούλιο Διοίκησης, τις Κοσμητείες, τις Συνελεύσεις των Τμημάτων, τους Συλλόγους των μελών Δ.Ε.Π., των φοιτητών και του προσωπικού, καθώς τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και τους φορείς της εκπαίδευσης να συμμετέχουν στον διάλογο για το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος θα επεξεργαστεί τις τοποθετήσεις όλων των ακαδημαϊκών οργάνων και φορέων και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα όταν θα γίνουν γνωστές οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο κείμενο του προς ψήφιση νόμου.

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. (29/01/2024)

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά την 11η συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024, λαμβάνοντας υπόψη και την αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την εισαγγελική παραγγελία για τις Πρυτανικές Αρχές και γενικότερα για τις αβάσιμες επιθέσεις που υφίσταται το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Το Συμβούλιο Διοίκησης, τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι τόσο οι Πρυτανικές Αρχές όσο και οι Κοσμητείες των Σχολών καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής και εξεταστικής διαδικασίας, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων που παρέχουν η κείμενη νομοθεσία και η τεχνολογία.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την ίδρυση του πριν δύο αιώνες προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο επ΄ ωφελεία των φοιτητών του και της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης του Πανεπιστημίου απ’ όπου και αν προέρχεται.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button